Hardenberg

Vakantie Bijbel Week in de voorjaarsvakantie

Door de redactie

Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari wordt in het Greijdanus College aan de Burgemeester Schuitestraat 7a in Hardenberg een Vakantie Bijbel Week gehouden. Het thema is dan 'tel je mee'. Op beide dagen zijn de kinderen van vier tot en met twaalf jaar welkom vanaf 9.30 tot circa 12.00 uur. Op donderdag 20 februari is er van 19.00 tot 20.00 uur een ouderavond.

Er worden groepjes gekozen, wie kiest jou? Tel je mee? Je gaat naar een nieuw voetbalteam met grotere jongens. Tel je mee? Meester heeft iemand nodig om te helpen, kiest hij jou? Tel je mee? Andere meisjes lijken beter te kunnen turnen dan jij. Tel je mee? Drieduizend jaar geleden was er een jongen die op de schapen moest passen. Hij was de jongste van allemaal grote en sterke broers en hij heette David. Hij telde voor zijn vader en zijn broers nog niet echt mee. Toen de profeet Samuël zocht naar een nieuwe koning, dachten zij niet eens aan David! "De Here God ziet het hart aan", zei Samuël en hij koos uiteindelijk de jonge David als de nieuwe toekomstige koning. De Here God ziet jou en je telt mee. Hij kijkt niet naar wat je kan of wat je niet kan. Hij kijkt niet naar anderen die dingen misschien beter kunnen. Hij kijkt naar jou en voor Hem tel je mee omdat je bent wie je bent.

Als je dat goed en diep in je hart weet, dan ben je sterk! Dan kan je als David reuzen verslaan. Dan kan je zorgen voor anderen en ben je niet gauw verdrietig als anderen je proberen te plagen. Dan kan je het goede zoeken voor anderen. Dan kan je een goede vriend of vriendin zijn voor anderen. Want jij bent uitgekozen door de Here God en je mag mee tellen. Hij kijkt naar je hart...ziet Hij daar ook dat je van de Here God houdt? Kom het ontdekken tijdens de Vakantie Bijbel Week!

Kleurplaat

Tijdens de Vakantie Bijbel Week is er een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaat is te vinden op www.vakantiebijbelweekhardenberg.nl. De kosten voor deelname aan de VBW-dagen bedragen één euro per dag. Kijk voor meer informatie op: www.vakantiebijbelweekhardenberg.nl.