Hardenberg

Vaccinatie bereidheid heel hoog

Door de redactie

In de Saxenburgh zorgcentra Clara Feyoena Heem, De Meander en ook Aleida Kramer in Coevorden heeft momenteel helaas te maken met een aantal coronabesmettingen. Zodra er één besmetting is op een afdeling, is het lastig gebleken om te voorkomen dat andere bewoners van die afdeling niet besmet raken, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, omdat het virus heel erg besmettelijk is.

"Dat heeft deels te maken met het ziektebeeld van de cliënten. Nader onderzoek naar de besmettingen heeft geen concrete oorzaken aangewezen, wel hebben we nog meer voorzorgsmaatregelen genomen, zoals extra controle op hygiëne en mondmaskers. Het ziekteverzuim onder onze zorgmedewerkers is hoger door een aantal besmettingen en dat baart ons zorgen, maar gelukkig lukt het op dit moment nog steeds om de opengevallen diensten in te vullen met hulp uit verschillende richtingen. Daarom zijn er geen plannen om een beroep te doen op inzet van het leger. Wij hebben enorm veel respect voor onze medewerkers, die al maandenlang in deze coronatijd altijd maar zorg leveren aan onze bewoners. Daarom zijn wij ook zo blij dat de vaccinatie van zorgmedewerkers en bewoners van de zorgcentra nu heel snel op gang komt. Dat biedt goede hoop voor de nabije toekomst", aldus Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh.

Vaccinatiebereidheid hoog

De snelle vaccinatie voor medewerkers in de ouderenzorg is ook erg belangrijk. Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh is blij met de mijlpaal. "Wij voeren actief campagne voor coronavaccinatie voor de medewerkers. Gelukkig is de vaccinatiebereidheid onder de medewerkers heel hoog".

Vaccinatie oproep

"De meeste medewerkers uit de zorg zijn wel bereid om zich te laten vaccineren. De ouderen zijn kwetsbaar. En als je met ouderen werkt kun je geen afstand bewaren. En arm om iemands schouder, een klein gebaar, maar betekent zoveel", aldus Inez Verweg uit Slagharen.

Inez Verweg is verpleegkundige bij Saxenburgh. Zij heeft een oproep gekregen om zich te laten vaccineren. Ze heeft een afspraak gemaakt op 22 januari en 12 februari in de IJsselhallen in Zwolle. Alle medewerkers van de Saxenburgh Groep hebben een oproep gekregen op dinsdag 5 januari.

Contact is belangrijk

Inez is werkzaam in zorgcentrum Clara Feyoena Heem en werkt met dementerende ouderen.

"Contact is gewoon heel belangrijk voor onze mensen. Om ze gerust te stellen, een aai over de rug, arm of hoofd. Of dat je de bewoner zo door de arm neemt of bij de hand voor een wandelingetje of voor broodnodige ondersteuning omdat ze slecht ter been zijn.

De mondkapjes verbergen onze mimiek. Dus moeten we onze ogen nog meer laten spreken. Mondkapjes roepen ook vragen op bij de bewoners. Dus zeggen we dat er een hele nare griep is. Sommigen kennen het woord corona wel", aldus Inez.