Ommen

Urker Mans formatie zingt in Ommen

Door de redactie

Op vrijdag 23 augustus treedt de Urker MANS Formatie op in de Hervormde Kerk in Ommen. Het optreden begint om 19.30 uur.

TIMPHOTO

De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, brengen een repertoire met geestelijke liederen, klassieke werken en een populaire afsluiter. Enkele voorbeelden zijn: Rust, Four books in the Bible, Gwahoddiad en Le Seigneur... Een verzamel-cd met de titel OP REIS, waarop veelgevraagde hoogtepunten staan, werd onlangs ook uitgebracht. De titel verwijst onder andere naar concertreizen in Canada. Martin Mans is sinds het ontstaan van de groep de dirigent. De vaste begeleider is de musicus Mark Brandwijk die orgel en vleugel speelt. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang maar voert ook bij zijn instrumentale solo's de boventoon. Twee zangers bespelen bovendien een instrument waardoor het programma nog meer dynamiek krijgt. Het gaat om een taragot en een altviool. Een concert van de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek.

De entree bedraagt 18,50 euro. Wie online boekt of reserveert betaalt 17 euro, kinderen tot en met elf jaar vijf euro en ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas veertien euro. Reserveren kan via www.martinmans.nl of 06¿2539 1903. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Joy Bookcafé aan de Bermerstraat 15 in Ommen.

Urker MANS Formatie

Dit ensemble is in 2012 opgericht en met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring en zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo's van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. Tijdens twee tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Ook in Nederland reizen de mannen van noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.