Hardenberg

Update stille investeringen Diamant bedrijventerrein

Door de redactie

Het is inmiddels meer dan een half jaar geleden dat de zusterbedrijven Diamant Beton BV, Betoncentrale Diamant BV en Remix Droge Mortel BV hebben aangekondigd maatregelen te nemen om het geluidsoverlast op het Diamant bedrijventerrein te reduceren. Inmiddels zijn er al een flink aantal maatregelen genomen waardoor het geluidsniveau aanzienlijk is gereduceerd.

Begin dit jaar is er op het bedrijventerrein in Hardenberg de eerste E heftruck in gebruik genomen. Deze elektrische heftruck is nauwelijks hoorbaar en zorgt voor een grote geluidsreducering in vergelijking tot een LPG heftruck. Tevens is de nieuwe weg op het terrein in gebruik genomen, is het nieuwe besturingssysteem nagenoeg operationeel en is de verlichting op het terrein aangepast. Tussen 20:00 en 06:00 is nagenoeg al het verlichting op het terrein uit.

Een deel van het geluidsoverlast heeft te maken met het gedrag van de werknemers en (externe) chauffeurs op het terrein. Om bewustwording te creëren van de overlast, is er een gedragscode opgesteld die elke medewerker en bezoeker van het terrein dient te ondertekenen en na te leven. Naast de gedragscode is bij de ingang van het terrein het bord 'SSST denk aan de buren' geplaatst en zijn bij alle ondernemingen verbodsborden voor het slaan op bulkwagens en voor het laten stuiteren van de achterklep van keepers geplaatst.

Om het geluidsoverlast verder te reduceren, staan er nog meer maatregelen op de planning. Wilt u meer weten over deze maatregelen? Of heeft u meldingen of suggesties? Mail ons dan gerust. Er is een apart emailadres beschikbaar voor vragen, meldingen en suggesties: buren@remix.nl.