Twenterand

Unieke kans om kennis te maken met gewaagd nieuw craftbiermerk

Door de redactie

Arnhems bierspecialist Thijs Tigchelaar, is vrijdag 25 januari dé man aan wie je alles kunt vragen over bier, bier en nog eens bier. In het Grand Café van Het Punt geeft hij namelijk een bierproeverij, waarmee hij bierliefhebbers meeneemt op ontdekkingsreis door diverse speciaalbieren.

Naast horecaspecialist, maar ook adviseur en trainer voor Grolsch, is deze jonge Arnhemmer sinds kort ook eigenaar van een heuse bierbrouwerij, genaamd 'Leroy Brown'. Maak kennis met deze enthousiaste allround bierkenner in Het Punt!

Tigchelaar noemt zichzelf al langer bierbrouwer, maar sinds augustus 2018 is het ook zijn voltijd bezigheid. "Mijn brouwerij heet dus Leroy Brown Brewery en het is de eerste onafhankelijke craftbier brouwerij van Arnhem. De bieren zijn vooral eigenzinnig en zeker niet braaf. Ik vind het te saai om een bierstijl netjes aan te houden. Ik brouw mijn bieren zoals ik het zelf lekker en spannend vind, ik moet dan maar hopen dat anderen dat ook vinden natuurlijk", zo verwoordt Thijs Tigchelaar.

Het is inmiddels een traditie voor Het Punt. Ieder jaar wordt er wel een proeverij georganiseerd. Zo was bijvoorbeeld Henri Goossen als whiskey-teacher tijdens het theaterseizoen 2017/2018 in Het Punt met een zeer succesvolle whiskey-proeverij. Dit seizoen dus een bierproeverij, waarbij bierliefhebbers hun smaakzintuigen kunnen ophalen aan diverse speciaalbieren en bijpassende spijzen. En met omschrijvingen als 'aroma van rinse appeltjes, fruitige hopsoorten, subtiele toevoeging van vlierbloesem, smaaktonen van chocolade en gebrande mout' wordt het zeker speciaal.

Het belooft een interessante avond te worden voor echte fijnproevers. "Geen saaie blond, dubbel, of tripel-proeverij! Gave bieren voor liefhebbers, die net iets anders zijn dan je verwacht. Ik houd van praten over bier dus als het publiek dat leuk vindt kan ik de hele avond vol babbelen. We gaan het hebben over de brouwerij, hoe en waarmee ik mijn bieren brouw, hoe je bier het beste kan proeven en beschrijven en natuurlijk de verschillen tussen verschillende types," aldus Tigchelaar. Hij sluit enthousiast af. "Het wordt een enorm gezellige avond en een unieke kans om kennis te maken met een gewaagd nieuw craftbiermerk!".