Hardenberg

Uni stopt ermee

Door de redactie

Korfbalvereniging Uni houdt op te bestaan. Het aantal korfballende leden is te klein om Uni rendabel te houden. Dat maakte het bestuur van de vereniging op donderdag 12 september bekend. Met het opheffen van de vereniging komt er een eind aan 75 jaar korfbal in Kloosterhaar.

"Helaas, na bijna 75 jaar korfbal in Kloosterhaar hebben we als bestuur na veel vergaderen en wikken en wegen moeten besluiten om te stoppen met onze vereniging. Het aantal korfballende leden is niet meer genoeg om Uni rendabel te houden. De beslissing om te stoppen is er niet zomaar gekomen en was dan ook heel moeilijk om te nemen maar we hebben helaas geen andere keus", zo maakte het bestuur bekend via een persbericht en op de eigen facebookpagina. Tijdens de algemene ledenvergadering op woensdag 11 september bracht het bestuur de aanwezige leden op de hoogte van deze beslissing, waarna alle leden en sponsors via de mail op de hoogte werden gebracht. Ook 'naaste buur' Kios'45 is op de hoogte gebracht want de jeugd van Uni speelt in combinatieteams samen met de jeugd van de Sibculose korfbalvereniging.

Uni maakt het veldseizoen nog af, op 21 en 28 september zijn de korfballers dus nog in Kloosterhaar te bewonderen, maar per 1 november komt er definitief een eind aan driekwart eeuw korfbal in Kloosterhaar.

Streetdance blijft

Uni is, naast een korfbalvereniging ook een vereniging voor Streetdance, zowel voor jongeren als volwassenen. De streetdance blijft, maar zal op een andere manier verdergaan. Hoe dat precies wordt vormgegeven is nog niet bekend, het bestuur geeft aan daarvoor een oplossing te zoeken.