Ommen

Uitvaartbeurs Ommen in teken veranderende wensen

Door de redactie

Bij een waardig afscheid wordt vaker rekening gehouden met persoonlijke wensen van de overledene. Er zijn steeds meer mogelijkheden dan alleen de ceremoniële, traditionele rouwstoet. Het is een van de onderwerpen op de uitvaartbeurs van Rina Uulders Uitvaartverzorging. Iemand uit de transsportbranche kan bijv. op een truck naar zijn laatste rustplaats gebracht worden. Wil de familie tot het laatste moment van afscheid zo dicht mogelijk bij de geliefde blijven, dan zou dat in een grote bus kunnen waarin de kist centraal staat opgesteld. En wat te denken van een kist op een motor omdat de overledene een fanatiek motorliefhebber was?

Aandacht ook voor thuisopbaring

Rina Uulders is een voorstander van thuisopbaring en ze merkt dat het steeds meer de aandacht krijgt. Wat erbij komt kijken en om dat in de praktijk te laten zien, kan men op de beurs meemaken in een nagebootste thuisopbaring. Want thuis in vertrouwde omgeving afscheid nemen (al of niet licht gebalsemd), kan een belangrijke ervaring zijn bij de rouwverwerking.

"Nadenken over de dood wil niemand, maar waardig afscheid nemen willen we allemaal", zegt Rina. Een bezoek aan de uitvaartbeurs zal veel inspiratie opdoen om over na te denken, ook als het gaat om traditionele uitgangspunten en tastbare herinneringen. Met aandacht voor kisten in welke vorm dan ook, voor grafmonumenten en allerlei bijkomende zaken als drukwerk, advertenties, dierbare herinneringen en omlijsting en sfeer. Men treft er zo'n 28 infostands aan.

Bijzondere beurs met een feestelijk tintje.

Zelf hield Rina ooit een naar gevoel over aan een begrafenis. Rina: "Je hoort aan zo'n afscheid geen nare herinneringen over te houden. Dat wil ik voor niemand! Daarom begon ik 10 jaar geleden mijn uitvaartverzorging. Mijn motto?: 'Liefde, Respect en Aandacht'. Een beurs waar men dus veel organisaties treft die iets kunnen betekenen voor de mensen. Laat u daar inspireren met een hapje en een drankje op zaterdag 12 oktober van 10 tot 16 uur in Het Baken, Trompstraat 2 in Ommen. Wees welkom. "

hoort geen nare herinneringen over te houden aan een afscheid. Dat wil ik voor niemand! Daarom begon ik tien jaar geleden mijn uitvaartverzorging. En daarom is mijn motto ook: 'Liefde, Respect en Aandacht'. Dat geldt ook tijdens deze uitvaartbeurs waar men veel inspiratie op kan doen. Waar men veel organisaties en instanties treft die iets kunnen betekenen voor een ieder. Vertegenwoordigd zijn onder andere de crematoria Kranenburg en De Lariks, Hospice Dalfsen, Natuurbegraafplaats Ommen, Dierenbegraafplaats, Zandbergen juwelier, Horstink Financieel Raadgever, Beijer Bloemen Hardenberg, Weekblad De Toren. Laat u ter plaatse inspireren onder het genot van een hapje en een drankje op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in Het Baken, Trompstraat 2 te Ommen.