Hardenberg

Uilenballen pluizen in De Wheem

Door de redactie

Wat zit er allemaal in een uilenbal? Pluis dat lekker uit tijdens de kindermiddag 'Uilenballen pluizen' van Landschap Overijssel op woensdag 25 september in bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22, Balkbrug. Het is een creatieve en leerzame middag voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Meld je aan via de website van Landschap Overijssel en kom vervolgens lekker speuren wat een uil allemaal achterlaat.

Uilenballen pluizen vies? Nee, hoor! Uilenballen zijn juist hartstikke interessant. De uil is namelijk een roofvogel en eet graag muizen. En dat zie je terug in de braakballen. Die zitten vol botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit eens goed van dichtbij te bekijken met een vergrootglas en pincet. Zo leren kinderen alles over uilen en hun bijzondere eetgewoonten. De activiteit duurt ongeveer een uur. Tip: trek warme en oude kleren aan die vies mogen worden! Het is een gezellige kindermiddag vol knutselen, spelletjes en natuurweetjes. Jij komt toch ook?

Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. De kosten voor deze kindermiddag bedragen 2,50 euro per kind. Dat is inclusief een bekertje ranja of chocolademelk en iets lekkers. Wel eerst even aanmelden via www.landschapoverijssel.nl. Daar kun je ook meer informatie vinden.