Hardenberg

Uilenballen pluizen bij De Koppel

Door de redactie

Op vrijdag 28 december organiseert het IVN een middag uilenballen pluizen bij De Koppel in Hardenberg. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar zijn van harte welkom. Uiteraard kunnen ook jongere of oudere kinderen die dit leuk vinden komen. De middag begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Altijd spannend wat er in een uilenbal te vinden is. Ongetwijfeld tref je heel veel botjes van onder andere muizen aan, maar ook gebitjes en schedeltjes kunnen uit de uilenbal tevoorschijn komen. Oude tandenborstels en pincetten zijn voldoende aanwezig, alsook deskundige leiding van de IVN-gidsen Herman Hijink en Peter Fleurke. Aan de hand van zoekkaarten wordt uitgezocht om welke muizen het gaat. Wil je de buit thuis laten zien? Dat kan. Plak dan alles op een kartonnetje en neem 't voorzichtig mee.

Voor informatie en opgave, 0523-273388. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Eerste kerstdag gesloten, tweede kerstdag geopend. De Koppel is ook een van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal.