Hardenberg

Twenterand wil pilot met Verzilverlening

Door de redactie

De gemeente Twenterand wil mensen die binnen tien jaar de AOW-leeftijd bereiken stimuleren hun huis toekomstbestendig te maken, zodat zij er kunnen blijven wonen. Om dat te bereiken wil de gemeente de Verzilverlening invoeren. Een rente- en aflossingsvrije lening van maximaal 50.000 euro die kan worden gebruikt om de woning aan te passen.

De Verzilverlening is een manier om het huis toekomstbestendig te maken. Met de lening kan de overwaarde van het huis opgenomen worden om het huis integraal te verbeteren, bijvoorbeeld door de woning te verduurzamen, levensloopbestendig te maken en (indien nodig) een asbestsanering te laten uitvoeren. De Verzilverlening is een rente- en aflossingsvrije lening. Aan het einde van de looptijd, bij verkoop of overlijden wordt de Verzilverlening afgelost.

De gemeente wil de Verzilverlening in eerste instantie een jaar lang verstrekken. Na deze pilot wordt gekeken in hoeverre er behoefte is aan een Verzilverlening. Voor deze pilot stelt de gemeente een budget beschikbaar van 300.000 euro. Per lening geldt een maximum van 50.000 euro. College en gemeenteraad moeten nog wel een definitief besluit nemen over het plan.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer