Twenterand

Twenterand wil deel gemeentehuis verhuren

Door de redactie

De gemeente Twenterand wil het gemeentehuis herinrichten om ruimte die het zelf niet (meer) gebruikt te kunnen verhuren aan maatschappelijke partners, waaronder de bibliotheek. Daarmee hoopt de gemeente onder meer een bezuiniging van 85.000 euro te realiseren.

Door de veranderingen in de organisatie van de afgelopen jaren gebruikt de gemeente niet meer alle werkplekken die het ter beschikking heeft. Liefst 1.350 vierkante meter wordt niet meer gebruikt. Daarom wil de gemeente het pand zodanig herinrichten dat de niet gebruikte ruimte kan worden verhuurd aan maatschappelijke partners en/of derden. Zo is het de bedoeling dat de Bibliotheek Twenterand intrek neemt in de centrale hal. De gemeente verwacht dat verhuur zo'n 85.000 euro gaat opleveren.

Met de herinrichting wil de gemeente ook andere problemen aanpakken, zoals de matige kwaliteit van de huidige klimaatbeheersing en het feit dat het gemeentehuis op dit moment niet voldoet aan de eisen voor brandveiligheid en duurzaamheid.

Kosten

Voor de nadere uitwerking van de plannen heeft het college een voorbereidingskrediet nodig van 150.000 euro. Hoeveel geld in totaal met de herinrichting is gemoeid is niet bekendgemaakt, maar de gemeente verwacht dat de kosten kunnen worden gedekt uit de opbrengsten van de verhuur.