Hardenberg

Twenterand gaat handhaven op afsteken carbid en vuurwerk

Door de redactie

De gemeente Twenterand gaat handhaven op overtredingen van de regels omtrent vuurwerk en carbid. Dat werd duidelijk bij de vaststelling van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

unknown

Er is burgemeester Annelies van der Kolk ¿ verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid ¿ veel gelegen aan een veilig verloop van de jaarwisseling. "Elk jaar op 1 januari ben ik blij als er niets ernstigs is gebeurd. Gelukkig is het hier tot nu toe altijd veilig verlopen, maar vanuit mijn ervaring in andere gemeenten weet ik wat er fout kan gaan. De jaarwisseling is een mooi feest voor veel mensen. Maar laten we het met zijn allen veilig houden voor elkaar".

In de nieuwe APV scherpt Twenterand de regels rond het carbidschieten aan door onder andere vast te leggen dat de eigenaar van de grond waarop wordt geschoten schriftelijke toestemming moet verlenen voor het schieten. Daarnaast blijft er de gebruikelijke aandacht voor het (veel) te vroeg afsteken van vuurwerk, al is het niet eenvoudig om mensen op heterdaad te betrappen. Burgemeester Van der Kolk benadrukt dan ook dat mensen ook zelf hun verantwoordelijkheid hebben te nemen. "Denk ook aan anderen: aan ouderen, aan de dieren voor wie dit stressvolle dagen zijn".