Hardenberg

Tweeduuster en Esther Groenenberg in de Gashouder

Door de redactie

Het nieuwe theaterseizoen in het Gashouder Podium wordt in het weekend van 28 en 29 september geopend met een prachtige voorstelling uit eigen streek en een muzikale voorstelling met meesterwerkjes uit de kleurrijke jaren 70.

Het Twentse gezelschap Tweeduuster presenteert op zaterdag 28 september vanaf 20.15 uur met de tweede try-out van 'In de Tied' een pareltje uit eigen streek. Tweeduuster bestaat uit Jan Riesewijk, vier professionele muzikanten en zangeres Myrna Konings. Jan Riesewijk is geen onbekende in Overijssel en de Achterhoek. Hij is verteller, acteur, cabaretier en musicus en speelde Mans in 'Van Jonge Leu en Oale Groond', stond met 'Ode aan de Wierdense Revue' in uitverkochte zalen, nam deel aan de Twentse Eindejaarsconference en werd in 2015 Beste buutreedner van Twente. Samen met zijn muzikale maten zorgt hij voor een gezellige, onvervalst Twentse voorstelling waarin mooie leedkes worden afgewisseld met fantastische vertelsels. Over het leven, liefde en leed. Herkenning, verbazing, ontroering en heel veel humor wisselen elkaar af.

Op zondag 29 september, vanaf 15.00 uur, duikt zangeres Esther Groenenberg met haar band in het allermooiste jaren 70 repertoire. In 'Back to the garden' komen meesterwerkjes van muzikale grootheden als Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter voorbij. Hoogtepunten uit de tijd waarin de singer-songwriterscene opbloeide. Esther begeleidt zichzelf op piano en wordt bijgestaan door de ritmesectie van Her Majesty. Dankzij haar driekoppige droomband komen ook songs van mannelijke iconen als James Taylor, Jackson Browne en Crosby, Stills & Nash voorbij. Samen met leuke anekdotes en achtergrondverhalen is dit een eerbetoon aan een nog altijd tot de verbeelding sprekend muzikaal toptijdperk en al die legendarische songs.

Informatie en kaartverkoop www.gashouderdedemsvaart.nl en aan de kassa, iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur in de Gashouder.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer