Twenterand

Tweede voorronde van de Krembassy

Door de redactie

Op vrijdagavond 15 februari werd erin cafe Kremer de tweede voorronde gespeeld van het langstlopende darttoernooi van Nederland de Krembassy. Er zijn negen voorrondetoernooien en iedere voorronde kunnen er 35 spelers meedoen. Deze avond hadden zich ook al weken van tevoren 35 personen opgegeven.

De deelnemers kwamen weer overal vandaan, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Emmer Compascum, de Krim, Geesteren, Weerselo, Coevorden, Klazienaveen, Almelo, Nijverdal e.e. Er werd gestart om 19.30 uur in zeven poules van vijf met 501/5. De nummers één tot en met vier gingen over van iedere poule. Het was afgelopen om 0.20 uur. Het werden weer hoogstaande wedstrijden en aan het einde waren vier de gelukkigen die zich gingen plaatsen. De hoogste uitgooi kwam deze avond op naam van Bart Blokhuis met 170, hij gooide in dezelfde wedstrijd ook nog 160 uit.

Hier de uitslagen: 12 voorrondes: J Pots- W Busscher 3-0, M Nijeboer- R Ebeltjes 3-2, H Wolters- B Meier 3-0, R Horsman- M Meijer 3-1, M Bos-M ten Pas 3-0, C Hofkamp- B Boezelman 3-2, G ter Halle- E Wolff 3-0, M Nijmeijer- J v Dijk 3-0, B Blokhuis- J Veltman 3-0, S Koninenbelt- R Drees 3-0, G Meijering- G Dokter 3-0, D Neef- E Snippe 3-2. Laatste 16: 501/7: M Nijmeijer- M Roesthuis 4-1, J Brink- C Hofkamp 4-1, G Meijering- J Pots 4-1, H Wolters- M Bos 4-1, M Nijeboer- R Horsman 4-2, B Gerrits- D Neef 4-1, B Blokhuis- S Koninenbelt 4-1, J de Jong- G ter Halle 4-1

Kwartfinales: 501/9: Martin Nijmeijer (Staphorst) tegen Jacob Brink (Kloosterhaar), 5-3 Hierin had Jacob direkt kans op 1-0 voorsprong maar liet deze kans liggen, hij zag Martin een 2-0 voorsprong nemen en Jacob wist daarna tot 3-3 gelijk te komen en bij 4-3 krijgt Jacob pijlen voor 4-4, maar helaas lukte dit niet en Martin gooit daarna de wedstrijd uit. Voor Martin is dit de eerste keer dat hij zich weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Geoffrey Meijering (Coevorden) tegen Henk Wolters (Ommen) eindigde in 5-2 In deze wedstijd was het Geoffrey die de kansen die hij kreeg benutte en Henk moest zijn meerdere erkennen. Henk won wel van een favoriet voor plaatsing Martin Bos bij de L16. Geoffrey wist zich voor de derde keer te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Menno Nijeboer (Hardenberg) tegen Bennie Gerrits (Vroomshoop) eindigde in 5-4. Bennie die zijn competitie in cafe Kremer wist het net niet te halen en dat was zekers een tegenvaller voor hem. Hij kwam met 3-0 achter en 4-3 maar wist zich iedere keer terug te knokken. Bij 4-4 was het Menno die eerder de dubbel wist te gooien en zich dus ook plaatste voor het hoofdtoernooi.

Bart Blokhuis (Geesteren) tegen Joey de Jong (Westerhaar) eindige in 5-3. Joey wist in de eerste twee legs niet de dubbel te gooien en zag Bart een 2-0 voorsprong nemen. Joey kwam met 4-1 achter daarna en knokte zich nog terug naar 4-3. In zijn eigen leg die hij mocht beginnen liet hij de kans liggen en Bart maakte hier gretig gebruik van en plaatste zich ook voor het hoofdtoernooi.

In de halve finales ging het tussen: M Nijmeijer en G Meijering, deze eindigde in 4-2; B Blokhuis- tegen M. Nijeboer eindigde in 4-2. Om de derde en vierde plaats ging het tussen M. Nijeboer en G. Meijering, deze eindigde in 3-2. De finale ging tussen B. Blokhuis en M. Nijmeijer. Bart Blokhuis won met 4-2.

De uitslag van de eerste vier: 1. Bart Blokhuis; 2. Martin Nijmeijer; 3. Menno Nijeboer; 4. Geoffrey Meijering. De derde voorronde vindt plaats op vrijdag 15 maart. Deze zit ook weer vol.