Hardenberg

Twee exposities in Reestkerk

Door de redactie

Twee exposities in Reestkerk; 'Vrijheid', door volwassenen en 'Vrij als een Vogel', door kinderen. Twee exposities tegelijk.

unknown

Van 1-28 juni is er in de Reestkamer een expositie waar 21 regionale kunstenaars in zeer afwisselende en bijzondere kunstwerken weergeven wat Vrijheid, in de breedste zin van het woord, voor hen betekent. Deze expositie zou al eerder starten maar dat is toen, door het uitbreken van de corona- pandemie niet doorgegaan. In juni kan men toch in de weekenden van 14.00 tot 16.00 uur van deze bijzondere tentoonstelling genieten. Uiteraard geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Tegelijkertijd is er een heel bijzondere expositie met werk van kinderen te bewonderen. Regelmatig zijn er in de Reestkerk activiteiten voor kinderen, begeleid door Mijnske van Mourik. De activiteit van begin mei kon helaas niet doorgaan. Zij heeft toen, in samenwerking met Cultuurkoepel Vechtdal, voor de kinderen een leuke activiteit bedacht; een foto- en schilder- opdracht met als thema 'Vrij als een Vogel". Kinderen uit de gemeente Hardenberg hebben hier de afgelopen weken hard aan gewerkt. Ook de kinderen van de school in Oud-Avereest hebben de afgelopen weken enthousiast meegedaan. Er zijn prachtige resultaten. Van deze werkstukken is een selectie gemaakt en deze is van 1-28 juni te zien in de Reestkerk in de weekenden van 14.00 tot 16.00 uur.