Hardenberg

Twee districtskampioenen bij FCC de Vaart

Door de redactie

Op zaterdag 29 juni werd de laatste wedstrijd in de A-serie NFF district Oost van dit seizoen verreden in Schoonebeek. Vanwege de warmte werd de wedstrijd vervroegd naar 8.30 uur en waren de rijders rond 12.30 uur al klaar met de finales en in afwachting van de prijsuitreiking. Elke rijder die ten minste vier wedstrijden gereden had, ontving een enorme beker als bekroning van een mooi wedstrijdseizoen. Ondanks de tropische omstandigheden werd er fel gestreden voor de laatste punten voor het eindklassement.

unknown

Een groot aantal rijders van De Vaart kon dan ook een mooi aantal punten toevoegen aan het lijstje. Toen de eindlijsten gemaakt waren bleek dat De Vaart wel twee districtskampioenen kon leveren. Bij jongens van zeven jaar was dat Bjorn Boessenkool en bij meisjes van zes en zeven jaar was dat Lhanieke Stuifzand.

Reservekampioenen waren er ook veel in het gele FCC-shirtje: Sil Strijker, Robin Boessenkool en Chantal Sijbesma pakten de tweede plek. Ook op de derde trede van het ereschavot waren er veelvuldig gele shirtjes te zien. Cas Palmers, Luuk Hudepohl, Ivan Groote, Willemijn Hein en Romy Groen hebben daar hard voor gestreden.

Niet alleen de prijswinnaars presteerden goed, alle rijders van FCC De Vaart hebben hun prestaties van afgelopen winterseizoen overtroffen.