Hardenberg

Turvenloop in Langeveen

Door de redactie

Op zaterdag 28 december vindt in Langeveen alweer de zesde editie van de Turvenloop plaats. Ook dit jaar is er weer een ruime keuze aan mogelijkheden. Wil je het natuurschoon van Langeveen en omgeving verkennen, dan kan dit door te kiezen voor een van de drie wandelroutes. Hiernaast is het mogelijk mee te doen aan de hardloopwedstrijd, waarbij gekozen kan worden voor een afstand van vijf of tien kilometer.

Wandelaars kunnen zich vanaf 9.30 uur melden bij Zaal Waaijer voor een wandeling van 5, 10 of 15 kilometer. Tijdens de route kunnen zij genieten van een kop koffie of een lekkere erwtensoep. De hardloopwedstrijd begint om 11.11 uur, met de 10 kilometer. Het startschot zal gegeven worden door de prins en adjudant van Carnavalsvereniging de Turftrappers. Om 13.00 uur begint de 5 kilometer.

Kidsrun

Voor de kinderen zal er weer een kidsrun zijn, waaraan ze verkleed mee kunnen doen. Deze kidsrun begint 's middags om 14.00 uur op het plein de Drieschicht in Langeveen, waar ook de finish zal zijn. Hiernaast zal er een aanvullend programma voor kinderen zijn.

Vierde bedrijvenloop

Dit jaar zal er voor de vierde keer een bedrijvenloop zijn. Bedrijven, organisaties en ook vriendengroepen of verenigingen kunnen met minimaal drie personen meedoen aan deze bedrijvenloop. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten. Ook kunnen er consumptiemunten gewonnen worden door het team dat de ludiekste foto maakt, deze op Facebook plaatst en vervolgens de Turvenloop tagt.

Extra service

Fysiotherapie Langeveen/Manderveen biedt een extra service aan bedrijven die meedoen aan de bedrijvenloop. In de voorbereiding naar de hardloopwedstrijd is een kosteloos consult in de vorm van een professioneel advies mogelijk. Te denken valt aan een loopschema, een advies over professioneel schoeisel en een fitheidstest. De service gaat zover dat de fysiotherapeuten naar de organisatie toe willen komen, bijvoorbeeld in de lunchpauze. Bedrijven die hiervoor interesse hebben, kunnen dit aangeven via info@turvenloop.nl of door te bellen naar Ben Boerrigter, 06-31065751.

Handige weetjes

De organisatie van de Turvenloop hoopt vanzelfsprekend op mooi winters weer, maar mocht dit onverhoopt niet zo zijn dan hebben in ieder geval de toeschouwers de mogelijkheid om de hardlopers binnen bij Zaal Waaijer aan te moedigen, onder het genot van een drankje. Inschrijven voor de hardloopwedstrijd kan via www.turvenloop.nl of op de dag zelf ter plaatse, tot 30 minuten voor aanvang. Aanmelden voor de bedrijvenloop kan via info@turvenloop.nl. Verdere praktische weetjes en updates staan vermeld op www.turvenloop.nl.

Het thema van de ludieke foto van de commissie Turvenloop is 'verbinding'. De commissie wil met het organiseren van de Turvenloop wandelaars, hardlopers, carnavalsvierders en ook de jeugd graag met elkaar verbinden.