Hardenberg

Turftrappers Slagharen trakteren op carnavalsontbijt en Krentewegge

Door de redactie

Bont verklede mensen op straat of in de kroeg? Polonaise en optochten? Niks ervan dit jaar. Een verrassing was het niet, een tegenvaller wel. Carnavalsvereniging De Turftrappers uit Slagharen, tijdelijk omgedoopt tot Turfgat zagen dit al aankomen waardoor ze tijd hadden om alternatieven te zoeken.

Een carnavalsweekeinde zonder het uitdelen van krentewegge, dat kan niet volgens het bestuur en de Raad van Elf. Bewoners van de zorgcomplexen 'De Nieuwe Wever' en 'De Eik', in Slagharen werden dan ook zondagmorgen 14 februari verrast door Hans Wibier en Marinus Wachtmeester beide oud vorsten.. Onder het Applaus van het zorgpersoneel werden de Krentenweggen overhandigd. Even later werd het verpleeghuis Clara Feyeoena Heem in Hardenberg bezocht door oud vorst en bestuurslid Gijs de Bruin. Ook hier werd een krentewegge van maar liefst één meter en elf centimeter lang afgeleverd.

Carnavalsontbijt

Het organiseren van carnaval tijdens deze coronacrisis was voor de Turftrappers een hele uitdaging. Zondag om 1.00 uur was het dan ook een drukte van belang in de bakkerij van Bertus Spijker van de plaatselijke brood- en banketbakkerij in Slagharen. Doel van de carnavalsvereniging was om een groot aantal inwoners uit het Turfgat te verrassen met een heerlijk ontbijt. Maar liefst 225 feestelijk ingepakte carnavalsontbijtjes werden dan ook onder carnavalsmuziek bezorgd.