Hardenberg

Tuincentrum zorgt voor welzijn bewoners Hardenberg en omstreken

Door de redactie

Lokale ondernemers doen uiterste best zaak en gezondheid omwonenden overeind te houden. Vandaag de dag zijn bezoeken aan tuincentrums en bouwmarkten in heel Nederland onderwerp van gesprek. Mensen trekken hier massaal naar toe om onder andere verveling tegen te gaan. Tuincentrums en bouwmarkten nemen de stijging in bezoekers serieus en nemen zorgvuldig maatregelen om verdere besmetting van het corona COVID-19 virus tegen te gaan.

Met 4000 vierkante meter aan winkeloppervlakte, ruime winkelpaden, het verplichte gebruik van winkelkarren, schotten tussen de kassière en klant en regelmatige schoonmaak van oppervlakten en materialen, hoeven bewoners van Hardenberg en omstreken zich geen zorgen te maken. "Zo kunnen bezoekers met gemak afstand houden. Daarnaast staan er op verschillende plekken desinfectiemiddelen voor de bezoeker klaar. Ook zijn de openingstijden verruimd, zodat spreiding van het aantal bezoekers gerealiseerd wordt. We nemen alle maatregelen die nodig zijn om het welzijn van medewerkers en bezoekers te waarborgen. Dat is mijn eerste prioriteit", aldus Rob Colijn, filiaalmanager van Tuincentrum Hardenberg.

"We nemen alle maatregelen die nodig zijn om het welzijn van medewerkers en bezoekers te waarborgen. Dat is mijn eerste prioriteit"

Naast particulieren die gewoonweg de tuin aan willen pakken, zijn kleine zzp'ers afhankelijk van bouwmarkten en tuincentrums. Zonder materialen kunnen zij hun klanten niet meer voorzien van de in eerste instantie beloofde service. Lokale ondernemers voelen dit als geen ander. Zover wil ook Rob het niet laten komen. "We laten ze niet in de kou staan. Daarom zijn juist de genomen maatregelen zo belangrijk voor ons én de bezoekers. Zij hoeven zich absoluut geen zorgen te maken en kunnen verantwoord het tuincentra bezoeken".