Hardenberg

TRS en ROUTE 36

Door de redactie

Na het succes van vorig jaar werken de mannen van de TRS & ROUTE 36 weer samen, dit om `spelen voor een goed doel` tijdens de Rommelcross in Schuinesloot weer tot een succes te maken. Nieuw is het Jeugdhonk "Touwtrekkerij" (voor alle kids tot 16 jaar).

Van 14 september tot en met 15 september is het weer feest in Schuinesloot. "Dit jaar wordt het nog leuker!" vertelt Marianne Engelbertink (ROUTE 36) enthousiast. "Om het speelplezier te vergroten, hebben we in het kinderparadijs voor de kleinere kids weer volop vermaak met schminken, leuke spelletjes (altijd prijs!), springkussens en een disco met `DJ Peter`, die weet wat kinderen en de jeugd leuk vinden!"

Voor de wat oudere kids, tot zestien jaar komt de `Scouting Dedemsvaart` voor extra vermaak. "Dus laat de schone kleren maar thuis en neem wat droge kleding mee!" lacht Marianne . "Er zijn elk uur leuke gadgets te winnen. De winnaars van de spellen worden tot `Mr. & Miss TRS 2019' verkozen. Mr. TRS wint een bon ter waarde van 35,- euro van 'Haverkort eten & drinken' en Miss TRS wint een beautybon voor haar en make-up van 'Haarboetiek Bianca!'. Na inlevering van de consumptiekaarten wordt er een vrijkaart voor vier personen van Attractiepark Slagharen verloot. Er is volop vermaak en het is zeker de moeite waard om even te komen. Natuurlijk ook omdat de opbrengst weer naar een goed doel gaat. Een kaartje kost drie muntjes, daarvoor krijg je acht consumpties die je in jeugdhonk 'TOUWTREKKERIJ` op de Rommelcross kunt besteden voor drinken, wat lekkers en de activiteiten."

De opbrengst van dit jaar gaat naar de realisatie van een kleine kinderboerderij bij het buurthuis `Ons Trefpunt` in Schuinesloot. Het buurthuis en de basisschool zijn sinds kort verbouwd. Het is de bedoeling dat `Ons Trefpunt` als een multifunctioneel centrum gebruikt gaat worden, waarbij 'elkaar ontmoeten' centraal staat. Een kinderboerderij past mooi in dit plaatje thuis en ook de school kan hier ook gebruik van maken.

"Vele handen maken licht werk, dit geldt zeker voor deze middag" vertelt Marianne trots. "We zijn met een grote groep vrijwilligers. Omdat we steeds een plaatselijk doel uitzoeken, zijn mensen uit het dorp best bereid, om even een handje te helpen. Juist omdat het een grote groep is, hoeft iedereen maar even te helpen, dan gaat het met plezier en krijgt iedereen de kans om ook te genieten van het Rommelcross spektakel."