Hardenberg

Trouwen in de coronatijd

Door de redactie

Wordt er nog wel getrouwd in deze coronatijd? Cecile Compagne van Bruidsmode Compagne Hardenberg aan het woord.

"Wij hebben onze winkel tijdelijk moeten sluiten omdat wij geen 1,5 meter afstand van onze klant kunnen waar maken. Wij staan samen met de bruid in het pashokje en kleden haar helemaal aan. Daarnaast hadden wij te maken met heel veel bruiden die in maart, april en mei zouden trouwen maar die allemaal hun trouwdag hebben verzet. Een aantal naar september/oktober van dit jaar maar de meesten naar volgend jaar. Toen we vanaf mei weer open konden hadden we nog steeds te maken met bruiden die tóch besluiten om hun trouwdag naar volgend jaar te verplaatsen. Eigenlijk hebben we nog wekelijks een paar bruiden die het dit jaar niet zien zitten en de bruiloft verplaatsen. Met al deze bruiden voelen wij heel erg mee. Ze hebben zó naar deze dag toegeleefd en nu moeten ze het soms een heel jaar verderzetten. Dat is even slikken, maar het is niet anders. De jurk van de bruid mag natuurlijk bij ons blijven hangen, deze is over een paar maanden nog nét zo mooi en het betekent dat we de 'afpas' afspraak gewoon een paar maanden verderop zetten".

Maatregel 1,5 meter

Toen duidelijk werd dat de 1,5 meter voorlopig gehandhaafd moest worden heeft Bruidsmode Compagne plastic beschermkappen besteld en die dragen zij allemaal bij het passen van de trouwjurken. Verder is de routing in de winkel aangepast, er is één entree en één aparte uitgang gemaakt. Op alle tafels staat desinfectiegel en bij binnenkomst worden klanten vriendelijk gevraagd om de handen te ontsmetten.

Minimum bezoekers

"Daarnaast hanteren wij op dit moment een minimum van bezoekers die mee mogen komen met de bruid. Alles om zoveel mogelijk de besmetting te proberen tegen te gaan. En verder is het eigenlijk gewoon zoals het moet zijn: wij maken er voor de bruid en haar bezoekers een feestje van want het uitzoeken van je trouwjurk is een belevenis en hoort een feestje te zijn".

Bruiloften

De bruiloften die al in augustus/september/oktober gepland waren gaan gelukkig veelal wel door. De maatregelen zijn wat versoepeld en er mogen inmiddels alweer feesten gehouden worden met 100 mensen.

Liefdestour

"We hadden een bruid die in april, ondanks alles, toch is getrouwd. Zij mocht alleen met haar aanstaande en de getuigen in het gemeentehuis trouwen. Omdat de naaste familie hier dus ook niet bij kon zijn hebben zij een 'liefdestour' gemaakt langs alle familieleden. Zo kon toch iedereen haar mooie trouwjurk zien. Zo schattig! ".

Ook Jan en Nienke Veenaas - Kelder zijn op 15 mei getrouwd en dat was mooie en verrassend aldus het kersverse bruidspaar.

Ten huwelijk gevraagd

"Er worden gelukkig op dit moment weer veel dames ten huwelijk gevraagd. Dit zie je vaak, in moeilijke tijden overwint liefde altijd. De behoefte om dicht bij elkaar te kruipen maakt dat er dus veel plannen gemaakt worden om te gaan trouwen. Hartstikke leuk en dus lekker druk in de winkel met nieuwe enthousiaste aanstaande bruiden. Daar worden we allemaal weer heel blij en vrolijk van", besluit Cecile Compagne van Bruidsmode Compagne Hardenberg.