Hardenberg

Trimbaan in Vechtpark geopend

Door de redactie

In het Vechtpark Hardenberg ligt een uitdagende trimbaan met houten elementen en boulderingstenen. De trimbaan is verdeeld over drie locaties: ter hoogte van Baalder, het Heemsermarspark en in het gebied rond de Molengoot. Op dinsdagavond 18 juni konden sportievelingen tussen 18.00 en 21.00 uur kennismaken met de trimbaan en meedoen met een workout op één van de locaties. Wethouders Te Rietstap en Breukelman verrichten samen de opening van de trimbaan bij de locatie Heemsermarspark. Zij deden mee aan een workout op het obstacleparcours en voerden een groep van 20 deelnemers aan om ongeveer 15 obstakels te bedwingen.

Vorig jaar konden inwoners ideeën indienen voor een belevingsplek in het Vechtpark. De meeste ideeën hadden betrekking op een trimbaan of een soortgelijke voorziening. Daarom is dit plan samen met een aantal inwoners en sportondernemers verder uitgewerkt. Begin 2019 is de trimbaan aangelegd.

Trimbaan

De trimbaan bestaat uit houten elementen en boulderingstenen die op drie plekken in het Vechtpark zijn geplaatst: ter hoogte van de Molengoot, het Heemsermarspark en de wijk Baalder. In het Heemsermarspark ligt een obstacleparcours. In combinatie met de boulderingsteen en de trappen van de overlaat leent deze plek zich goed voor groepstrainingen.

Bij Baalder zijn workout elementen geplaatst die geschikt zijn voor een effectieve krachttraining. Bij de Molengoot zijn langs het wandel-/fietspad verschillende elementen geplaatst voor bijvoorbeeld sit-ups en pull-ups. Hier kan men in combinatie met de boulderingsteen een stevig rondje maken.

Tussen de drie locaties staan kleinere losse (bestaande elementen). Op het rechte stuk vanaf de Vechtbrug richting het Heemsermarspark staan afstandspalen zodat je in een sprint je uithoudingsvermogen kunt testen.

Tientorenplan

De trimbaan is onderdeel van het Tientorenplan van het provinciale programma Ruimte voor de Vecht. Doel van dit plan is op tien plekken langs de Vecht de beleving van de rivier en het landschap te versterken. Het Vechtpark Hardenberg is één van de zogenaamde torens uit dit plan. Meer informatie is te vinden op www.vechtparkhardenberg.nl.