Hardenberg

Trekkertrek en Rommelcross Schuinesloot

Door de redactie

Zaterdag 14 september en zondag 15 september Wordt voor de veertiende keer de Trekkertrek en Rommelcross georganiseerd in Schuinesloot. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot 1 van de grootste evenementen in de gemeente Hardenberg met meer dan 10.000 bezoekers over het hele weekend. Desondanks is de organisatie nog steeds in staat om het gehele evenement gratis toegankelijk te houden wat mede mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsoren.

Traditiegetrouw begint het evenement met trekkertrekwedstrijden op zaterdag. De hele dag zullen trekkers in elf verschillende klassen op twee sleepbanen uitmaken wie de sterksten zijn.Tussendoor zullen er Demo's plaatsvinden van verschillende voertuigen, waaronder onder andere sporttrekkers. De kinderen kunnen ook meedoen met de speciale gazonmaaier trekkertrek. Ook kunnen de kinderen zich het hele weekend vermaken in het groots opgezette speelparadijs. Het speelparadijs wordt beheerd door de stichting Route 36 onder leiding van Marianne Engelbertink en de opbrengsten zijn bestemd voor het realiseren van een kinderboerderij in Schuinesloot.

Zaterdagavond begint het avondprogramma om 21.00 uur met een spetterend optreden van Mooi Wark op het hoofdpodium. In de TRSpiratentent optredens van Jose Wolters en Erik van Klinken, In de Stroekndoekerstent Pump up the 90's met Jumping Jacks, In het Schuinedamcafe smartlappenmuziek en een optreden van Jan Spijkerman, in de Rocktent een optreden van Heftig en een DJ in de discotent.

Zondag is de Rommelcross waarbij allerlei verschillende en verbouwde voertuigen de baan op gaan om te strijden voor de originaliteitsprijzen. Tijdens deze Rommelcross zal ook weer het feest losbarsten in de verschillende feesttenten en cafés rondom de baan met medewerking van diverse bands en artiesten als Still Remain, Spelbrekers, Dirty Dog, Scars, Jan Spijkerman en de hoofdact om 17.00 uur Kisjeskearls op het hoofdpodium. Voor meer informatie zie de advertentie in deze krant en op www.trsboeren.nl