Hardenberg

Trefbaltoernooi groot succes

Ingezonden

Woensdag 9 januari vond de regiofinale van de 'combitrefbaltrophy' plaats. Het is een trefbaltoernooi dat al 9 jaar wordt georganiseerd door de combinatiefunctionarissen van de gemeente Hardenberg. De beste teams van de vier voorrondes hebben meegedaan aan de regiofinale in sporthal Möllincksslag in Bergentheim.

Van de in totaal 85 deelnemende teams, verspreid over vier voorrondes, waren de beste 8 teams naar Bergentheim gekomen om uit te maken wie het beste is in trefballen in het schooljaar 2018-2019. Meer dan 800 kinderen hebben meegedaan aan één van de voorrondes. De beste acht teams, verdeeld over twee categorieën (5/6 en 7/8) werden uitgenodigd voor de finale om te bepalen welke twee teams de beste zijn in de gemeente.

Uitslagen

De 8 teams waren ingedeeld op hun eigen categorie in een poule van 4 teams. Na twee spannende finalewedstrijden is bij groep 5 en 6 De Ratjes uit Kloosterhaar op een vierde plaats geëindigd, Bertha Power uit de Krim is derde geworden, het zilver ging naar de Black Panthers uit Hardenberg en het beste waren de Gorgels uit Dedemsvaart. In een goede finale trokken zij aan het langste eind en mochten zij naar huis met de gouden medailles en de grootste beker.

Bij groep 7 en 8 viel Team de Wegwijzer uit Schuinesloot buiten de prijzen, werden de Treffers uit Kloosterhaar derde, eindigde de Treffers groep 7 uit Dedemsvaart als tweede en werden de winnaars De Frubbels uit Hardenberg. In de finale waren zij met een 6-1 eindstand oppermachtig. Naast de medailles en de bekers is er ook een Fairplay prijs uitgereikt. Deze gingen in beide categorieën naar de teams uit Kloosterhaar. Zij namen trots de vrijkaartjes voor zwembad de Slag in ontvangst.