Ommen

Transgenders – mogen, durven en kunnen zijn wie je bent

Door de redactie

Een verhaal over mogen, durven en kunnen zijn wie je bent. Willemijn Ahlers is een vrouw die als man heeft geleefd. Ter afsluiting van een boeiend Ccoba-seizoen vol culturele lezingen komt zij op dinsdag 9 april haar persoonlijke, indringende verhaal vertellen in de bibliotheek Ommen. De lezing begint om 20.00 uur.

Een cursus persoonlijk leiderschap die ze volgde voor haar werk dwong Willemijn (toen nog Wim) om echt naar zichzelf te kijken. Toen haar de vraag werd gesteld 'Wat houd je voor jezelf en voor anderen verborgen?' werd ze daardoor diep geraakt. Het proces van nadenken dat daaruit volgde, leidde tot haar besluit om voortaan te zijn wie ze altijd al was: gewoon vrouw. Een transitieproces van een aantal jaren volgde. Wat was de oorzaak, welke gevolgen had het? Welke keuzes had ze en welke keuzes maakte ze? Wat betekende dat voor haar relaties, haar werk en haar directe omgeving? Wat doet dat met anderen? En wat heeft het haar gebracht?

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Ommen. De lezing is op de bovenverdieping, bereikbaar met de lift.

Toegangsprijs: zeven euro, bibliotheekleden vijf euro, vrienden van Ccoba drie euro.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek tijdens bemande openingsuren, weekdagen na 14.00 uur en zaterdag na 10.00 uur, via www.bibliotheekommen.nl en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.