Hardenberg

Training Kinderen mij een zorg!

Door de redactie

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk De Stuw in Hardenberg organiseert op 25 november een training 'Kinderen, mij een zorg! Dit is een training voor alle vrijwilligers die binnen sport, onderwijs en welzijn actief zijn.

Als vrijwilliger geef je om kinderen en tieners waarmee je werkt en soms zijn ze je écht tot zorg. Je maakt je misschien zorgen omdat een kind erg druk is, veel blauwe plekken heeft, schichtig reageert of iets naars vertelt over zijn/haar thuissituatie. Dit is misschien herkenbaar voor jullie en voor jullie vrijwilligers die werken met kinderen.

In deze training leren vrijwilligers om signalen in een vroegtijdig stadium op te merken en deze bespreekbaar te maken. Het oplossen van de problemen is vervolgens een taak van professionals. Alle deelnemers ontvangen een hand-out met informatie die ze achteraf nog eens rustig door kunnen lezen.

Kijk voor meer informatie op http://www.ymcadenhaag.nl/project-kinderen-mij-een-zorg/

Aanmelden

De training wordt gegeven door een ervaren trainer van de YMCA. U kunt zich voor de training aanmelden voor 11 november bij John Eilert j.eilert@destuw.nl of bellen naar 0523- 267478.