Twenterand

TOP loopt tegen ruime nederlaag aan

Door de redactie

Op zaterdag 30 november speelde TOP uit Vroomshoop een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart. Deze ploeg draait net als TOP bovenin mee in de competitie. Bij TOP had oudgediende Jeffrey Bakker een basisplaats. Hij verving de geblesseerde Martin Bakker.

Oranje Zwart begon sterk en nam in no-time een 3-0 voorsprong. Nadat TOP haar eerste doelpunt had gemaakt gingen de scores over en weer. Halverwege de eerste helft stond er een stand van 7-5 op het scorebord. Toen brak er een fase aan waarin Oranje Zwart erg scherp schoot en TOP niet tot scoren wist te komen. De ploeg uit Zwolle scoorde zes keer op rij. De ruststand bedroeg dus 13-5.

In de tweede helft wist TOP Oranje Zwart wat meer van het score af te houden. TOP miste echter de scherpte om de wedstrijd weer spannend te maken. Omdat de wedstrijd gespeeld was, bracht coach Alan Burchartzt nog enkele junioren in het veld. Bij een stand van 23-9 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door de ruime nederlaag van TOP staat ELKO weer alleen aan kop met 12 punten, gevolgd door TOP, Oranje Zwart en HKC met 10 punten. Komende zaterdag speelt TOP de laatste veldwedstrijd van dit jaar. Een thuiswedstrijd tegen EKCA uit Arnhem staat dan op het programma. De uitwedstrijd ging jammerlijk verloren met 7-6. Aanvang 15.30 uur.