Twenterand

Toon van Dam marathon Rotterdam

Ingezonden

Toon van Dam (22 jaar) heeft zondag 7 april de marathon van Rotterdam gelopen. Hij heeft dit gedaan met een speciaal doel: geld inzamelen voor 'Cherries on Top'. Dit is een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar de behandeling van kanker. Deze organisatie wil positiviteit en strijdbaarheid uitstralen, in plaats van verdriet en angst.

Toon: "Kanker is een ernstige ziekte, en soms komt die wel heel dichtbij in je eigen familie of vriendenkring. Ik kan niet veel doen, maar door mij te laten sponsoren voor de marathon, kan ik toch een steentje bijdragen. Ik wil iedereen dan ook bedanken die mij gesponsord heeft: familie, vrienden, clubgenoten, én een aantal bedrijven uit Vroomshoop : Sickman personenvervoer, AK schoonmaak, Van der Goot de echte bakker, en Kaas en Smaak (in Wierden).

Bij elkaar heb ik al een mooi bedrag bij elkaar gelopen, maar er is natuurlijk altijd meer geld welkom. Mensen die een bijdrage willen leveren, kunnen een bedrag overmaken op NL33 INGB 0008998989 t.n.v. Cherries on Top, Marathon Toon. Alle kleine beetjes helpen!"

Toon heeft zijn eerste marathon gelopen in een tijd van 3 uur, 32 minuten en 52 seconden. Een prima prestatie! Daarna kon hij bijna geen stap meer verzetten; zijn opa van 87 jaar zou hem er op dat moment met gemak uit lopen met zijn rollator! Dat maakte de ervaring niet minder mooi en is voor herhaling vatbaar.

Toon (rechts) met zijn nicht Karin en neef Joost.