Hardenberg

Tocht van Gewoon Doen warmt zich op tijdens spinningmarathon bij Saxenburgh

Door de redactie

De Tocht van Gewoon Doen is een fietstocht voor het goede doel van Hardenberg naar de Alpe d'Huez in Frankrijk. De deelnemers aan deze intense tocht zijn vijftien ondernemers uit Hardenberg en wethouder Alwin Te Rietstap. Naast de sportieve uitdaging fietsen zij om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Om 29 mei optimaal aan de start te verschijnen en donaties binnen te halen staan er diverse evenementen en acties op de planning. Eén van deze acties was dinsdag 11 februari bij Saxenburgh.

De Tocht van Gewoon Doen deelnemers waren door Saxenburgh uitgenodigd tijdens hun informatiemarkt. Op de 'dag van de oncologie' waren er diverse kraampjes waar informatie in te winnen was. De fietsers van de Tocht van Gewoon Doen waren tijdens deze markt bezig met een spinningmarathon. Door de hulp van Profitgym en Auto Combi was het mogelijk om vier spinningfietsen naar het ziekenhuis te transporteren. Om 10.00 uur begonnen de eerste fietsers. Na diverse shifts werden rond 16.00 uur de laatste kilometers eruit geperst.

Deelnemer Jan Meijerink vertelt: "Deze spinningmarathon bij in het ziekenhuis was voor ons een mooie kans om te trainen en om onze tocht voor het goede doel onder de aandacht te brengen. We hebben de kans gekregen om veel mensen te vertellen over ons project en er werden ook spontaan donaties gedaan. Het is mooi om te ervaren dat de samenleving bereid is om ons te steunen. We willen Saxenburgh bedanken voor deze mogelijkheid. Mede door de actie in het ziekenhuis staat de teller nu op iets meer dan 60.000,- euro. Dat is natuurlijk al prachtig, maar we zijn er nog niet!" Het volgende evenement wat op het programma staat is het goede doelen diner op 25 februari. Gezamenlijk een viergangen diner nuttigen en deelnemen aan een veiling met prachtig items. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn te verkrijgen bij de winkels Prins Sport.

Via www.tochtvangewoondoen.nl kan je meer lezen over de motivatie van de deelnemers en is het ook mogelijk om te doneren.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer