Hardenberg

Tijdelijke omleiding vanwege werkzaamheden aan brug Loozen

Door de redactie

Van augustus tot oktober voert de provincie Overijssel werkzaamheden uit aan de Loozenophaalbrug in Loozen. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de bruginstallatie en het vervangen van kabels en leidingen. Ook wordt het brugdek voorzien van een nieuwe laag verf. De werkzaamheden worden zowel op de brug als vanaf het water uitgevoerd.

Van zaterdag 12 tot en met zaterdag 26 september kan het wegverkeer geen gebruik maken van de Loozenophaalbrug. Er gelden dan omleidingsroutes. Verkeer van en naar Hardenberg wordt omgeleid via de Burgerkamp, Loozenweg, Westeindigerdijk en Gramsbergerweg/Hardenbergerweg. Verkeer van en naar het centrum van Gramsbergen wordt omgeleid via de Burgerkamp, Kerkenkastweg, Kanaaldijk en Coevorderweg.

Stremming scheepvaartverkeer

Op donderdag 27 augustus wordt het scheepvaartverkeer gestremd om een zinker onder het kanaal aan te leggen en om een nieuwe fundering te maken voor de werkplek van de brugbedienaar. Gedurende de overige werkzaamheden kan het scheepvaartverkeer gebruik blijven maken van de Loozenophaalbrug.

Werktijden

Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot uiterlijk 19.00 uur. Tijdens de stremming van het wegverkeer (van 12 tot en met 26 september) wordt ook op zaterdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur gewerkt.