Hardenberg

Tijdelijke afsluiting paden zuidwestzijde Engbertsdijkvenen

Door de redactie

Op dit moment is de aannemer bezig met de laatste werkzaamheden in natuurgebied Engbertsdijksvenen om de bomen en bosopslag te verwijderen. Dit is volgens Staatsbosbeheer nodig om het hoogveengebied te herstellen. Daarnaast zorgt aannemer Fuhler voor het vervolgbeheer, zodat er geen nieuwe opslag en groei van berkenboompjes ontstaat. Voor de werkzaamheden aan de zuidzijde ten noorden van de Oude Leidijk is het nodig om hiervoor tijdelijk een aantal paden af te sluiten.

unknown

Om de chip- en uitrijwerkzaamheden aan de zuidwestzijde goed uit te kunnen voeren en ook vanwege uw veiligheid worden een aantal wandelpaden en een deel van het fietspad langs het Geesterens Stroomkanaal tijdelijk afgesloten. Dit zal plaatsvinden na de herfstvakantie, zodat u tijdens de vakantie van het gebied kunt blijven genieten. De afsluiting vindt plaats vanaf 19 tot en met 30 oktober. Met een aantal borden bij het fietspad langs het Geesterens Stroomkanaal wordt u omgeleid, zodat u uw route gewoon kunt vervolgen. De lange wandelroute wordt gedurende deze periode wel volledig afgesloten. Afsluiting van de wandelpaden betreft de zandpaden vanaf de Oude Leidijk richting de Krikkendijk. U kunt nog wel gebruik maken van de korte route die start vanaf de zuidelijke parkeerplaats bij De Pollen. Deze afsluiting gedurende de uitvoering van de werkzaamheden maken we voor u in het terrein zichtbaar: of via een hekwerk met banner, of met behulp van een verkeersregelaar als vrachtwagens het gebied in- en uitrijden.

Planning werkzaamheden

De planning is om tot de kerst alle onderhoudswerkzaamheden in de rest van het natuurgebied afgerond te hebben. Volgend jaar wordt na het broedseizoen het onderhoud weer opgepakt. Tot dan is het rustig in het gebied. Voor meer informatie over de ontwikkelingen in en rondom Engbertsdijksvenen kunt terecht op onze website www.engbertsdijksvenen.nl.