Hardenberg

Tijd voor snert bij de Voedselbank

Door de redactie

Blije gezichten bij de vrijwilligers van de Voedselbank Hardenberg-Ommen. In deze snerttijd ontvingen zij 300 liter erwtensoep dankzij een gezamenlijke actie van Vericon Advies en Nh1816 Verzekeringen.

Wat een "snerttijd"!

De Tafelronde Noord Salland startte in deze koude wintertijd een toepasselijke actie om mensen te helpen die als gevolg van het covid-19 in zwaar weer verkeren. Via de website www.snerttijd.nl kan je voor 7,50 euro een liter snert kopen. De opbrengst van de verkoop gaat voor een deel naar maatschappelijke organisaties en verenigingen in de regio. Een ander deel wordt ingezet in de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het allround financieel advieskantoor Vericon Advies staat middenin de Hardenbergse samenleving. De eigenaar is Arend Jan Veurink. Met zijn kantoor steunt hij jaarlijks diverse maatschappelijke doelen en is hij actief in het verenigingsleven. "Wij vinden het belangrijk om de vele vrijwilligers in onze regio te steunen. Hun inzet voor de ander is onbetaalbaar," vertelt Arend Jan. "Het initiatief van de Tafelronde is een schot in de roos wat mij betreft. Het steunt diverse organisaties in de buurt en draagt bij aan de bestrijding van eenzaamheid onder de inwoners van Hardenberg en Ommen".

Vericon Advies schept flink op

Om de actie te steunen besloot Arend Jan Veurink de helpende hand toe te steken. Samen met Nh1816 Verzekeringen bestelde hij 300 liter erwtensoep voor nog zo'n belangrijk maatschappelijk doel: de Voedselbank. "Het mes snijdt nu aan drie kanten", zegt Arend Jan met een lach. "We scheppen flink wat borden vol zo". Bij de Voedselbank zijn bijna 300 gezinnen aangesloten, die met moeite rondkomen van hun inkomen en alle extra's kunnen gebruiken.

Coöperatie Nh1816 Verzekeringen

Vericon Advies werkt samen met Nh1816 Verzekeringen op het gebied van schadeverzekeringen voor particulieren. Arend Jan: "Speciaal voor lokale goede doelen en initiatieven die zich richten op de gevolgen van de coronacrisis stelde de coöperatie Nh1816 een budget beschikbaar. Het kostte mij niet veel moeite om de verzekeraar in Noord-Holland ervan te overtuigen dat deze 300 liter snert een goede besteding zou zijn".