Hardenberg

Tienduizend leerlingen in actie tegen zwerfvuil

Door de redactie

Donderdag 4 april om 13.00 uur gaf wethouder Jan ten Kate het startsein voor de Week van Mooi Schoon in gemeente Hardenberg op cbs De Wiekslag in Bruchterveld. Wethouder sprak leerlingen toe in de klas van juf Natasja Hekman groep 7 en 8. "We hopen dat jullie ook andere mensen inspireren met jullie actie. Als dank voor jullie inzet krijgt jullie school een speciaal cadeau", aldus wethouder Jan ten Kate. Hierna reikte de wethouder overhandigde het cadeau aan de leerlingen Lindsey en Herm.

Alle scholen die dit jaar meedoen met de Week van Mooi Schoon ontvangen een bijzonder cadeau. De Plastic Soup Atlas van de Wereld, een boek vol met interessante informatie over de oorzaak en mogelijke oplossingen. In de gemeente Hardenberg doen vijftien scholen mee aan de Week van Mooi Schoon. Wethouder Jan ten Kate was naar Bruchterveld gekomen om het startsein te geven voor deze week bij cbs De Wiekslag. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald. Tot en met vrijdag 5 april doen er 150 scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

De Week van Mooi Schoon is samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 18 ROVA-gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.