Ommen

Tiende editie CSI Ommen belooft succes te worden

Ingezonden

Voor de tiende keer worden de Driehoekhoeve en het omliggende terrein omgebouwd tot een professioneel concoursterrein. Van 30 juli tot en met 4 augustus zullen hier topruiters uit de hele wereld strijden om een plekje in de Longine Ranking, afgewisseld met spectaculaire shows, variërend van menwedstrijden tot konijnen-hop.

In 2010 was de eerste editie van Jumping de Driehoek een feit. Een tweedaags nationaal evenement dat direct al veel bezoekers trok. "En dat smaakte naar meer", zegt Hendrik Jan Schuttert. "We breidden uit naar drie dagen, daarna naar vier. Naast nationale deelnemers trokken we ondertussen ook al een aantal internationale ruiters naar Ommen. Was het een goed plan om de vijfde editie internationaal te gaan? Een stuk meer organiseren, maar een hele gave uitdaging. De keuze werd gemaakt en we gingen direct voor een driester concours, met internationale toppers".

Ook is er nu meer te doen dan alleen ruitersport. "Daarmee proberen we het evenement ook leuk te maken voor bezoekers uit de regio en toeristen die een evenement als dit vooral gezellig vinden. Daarom openden we de 'Vechtdalstal' en het 'Strodorp' en organiseren we wedstrijden waar meer spanning in zit voor de kijker, zoals 'puissance- en knockout springen'. Op deze manier proberen we iedereen enthousiast te maken voor de paardensport. Daarmee is ons programma een klein beetje anders dan andere internationale wedstrijden".

Bezoekers kunnen gezellig rondslenteren in het Strodorp, kunst kijken in de Vechtdalstal of gezellig met elkaar een hapje eten en genieten van allerlei shows, variërend van dames in lange jurken op Friese paarden tot Konijn-Hop, de allernieuwste variant in de springsport. Dit laatste vindt plaats op zondag 4 augustus en is te zien in onze Kidspaddock. Op donderdagavond wordt weer een menavond gehouden en op zondagmiddag, vlak voor aanvang van de Grote Prijs van het Vechtdal worden de lachspieren losgemaakt met behulp van een komische show van Viktor Kirka en zijn paard Herman. Kijk voor meer nieuws op www.csiommen.nl.