Hardenberg

Thuis leren gaat goed

Door de redactie

Vanaf maandag 16 maart werden er door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus geen lessen gegeven meer op scholen. Maandag en dinsdag hebben de leerkrachten op diverse scholen ervoor gezorgd dat de leerlingen vanaf woensdag weer thuis digitaal aan de slag konden.

"En dit gaat heel goed. Vanaf groep 4 werd er op de scholen die aangesloten zijn bij Onderwijsstichting Arcade al met Chromebook gewerkt en werden de lessen digitaal gegeven. Die overgang is dus niet zo groot", laat Gerjo Stegeman namens Onderwijsstichting Arcade weten. "En tot nu toe gaat het ook goed".

Kinderen kunnen aan de slag en als ze vragen hebben, kunnen ze op vaste tijden via de chat of andere communicatiekanalen praten met de leerkracht. De leerkrachten werken thuis of soms op school. "Door de maatregelen van het coronavirus komt de creativiteit bij iedereen naar boven en kunnen soms dingen sneller worden gerealiseerd. Dit is mooi om te zien. Zo werken een aantal scholen met google classroom. Dit is één werkomgeving waar alle leerlingen in werken. Wanneer ze het werk af hebben kunnen ze dit digitaal inleveren. Ook de kleuters krijgen opdrachten. Hier zitten onder andere opdrachten met betrekking tot bewegingsactiviteit tussen. Het gaat tot nu toe prima", aldus Gerjo.

Op de vraag of er veel opvang van kinderen nodig is antwoordt Gerjo het volgende: "We hebben tot nu toe niet veel kinderen in de school opgevangen. Ouders moeten voor 13.00 uur laten weten of opvang nodig is. Maar dit kan natuurlijk meer worden. Het gebied waarin wij werken zijn ook nog maar enkele besmettingen met het coronavirus en dit kan zo veranderen. En dan is het voor sommige ouders die werken in de cruciale beroepsgroepen meer opvang van de kinderen nodig. We zullen per dag bekijken wat nodig is. En als het langer duurt zullen er ook misschien weer andere maatregelen moeten worden genomen".