Ommen

Thibault Benistant Europees kampioen EMX250

Door de redactie

De 18-jarige Thibault Benistant van het professionele motorteam Hutten Metaal Yamaha Racing uit Beerzerveld heeft zich op dinsdag 20 oktober in het Belgische Lommel verzekerd van de Europese titel in het EMX250 kampioenschap.

De Fransman stond er voor de tiende en laatste wedstrijd van het seizoen al goed voor. Hij leidde in het klassement met een voorsprong van 24 punten op zijn enig overgebleven concurrent, de Italiaan Mattia Guadagnini. Teambaas Wim Hutten: "Het was zaak dat hij rustig zou blijven, zijn eigen race zou blijven rijden want we wisten dat Guadagnini er alles aan zou doen om hem uit zijn concentratie te halen. Proberen uit de tent te lokken zodat Thibault in het zicht van de haven fouten zou gaan maken en alsnog zou stranden in het Belgische zand".

Ondanks zijn jonge leeftijd toonde Benistant zich behoorlijk volwassen in de twee afsluitende manches. Guadagnini deed er alles aan om de titelstrijd tot het laatst open te houden en won de eerste manche. Hutten: "Benistant ging niet mee in het geweld, controleerde de race en eindigde op de tweede plek. Daardoor ging hij de tweede en afsluitende race in met een veilige voorsprong van 21 punten, hij reed uitermate volwassen wat uiteindelijk de zege opleverde. Zijn achtste manche-overwinning en zijn zesde dagzege maar nog belangrijker zijn tweede Europese titel nadat hij daar in 2018 voor het eerst in slaagde", aldus een tevreden Wim Hutten. "Geweldig, in ons eerste seizoen als officieel EMX250 team van Yamaha Europe, meteen zo'n resultaat boeken. Hartstikke mooi. Daar doe je het voor". Om zijn Europese succes in 2020 te vieren zal Benistant komend weekend debuteren in Lommel tijdens de Grand Prix van Lommel. In de WK MX2 klasse.

De nieuwbakken Europees kampioen in de EMX250 klasse was na de race nog steeds beduusd van zijn ongelofelijke prestatie en geweldige seizoen, voor het eerst in Nederlandse dienst. "Ik ben zo blij, maar kan het nog niet echt bevatten dat ik weer Europees kampioen ben geworden. Ik weet wel dat dit heel bijzonder is".