Hardenberg

The Royal Moscow Ballet

Door de redactie

In maart komt The Royal Moscow Ballet weer naar Nederland. Vorig jaar tourden ze succesvol door Nederland met twee titels, het Zwanenmeer (Swanlake) en Doornroosje (Sleeping Beauty). Prachtig romantisch klassiek ballet op de schitterende muziek van P.I. Tsjaikovski. Deze twee titels zijn ook dit jaar weer te zien in diverse theaters. Solist Anatoly Emelianov is een award-winning choreograaf en geroemd om zijn bijdrage aan de Russische Cultuur. Van 28 januari tot en met 1 februari is er een choreografe van het ballet in Nederland om masterclasses te geven.

Menig balletmeisje droomt er natuurlijk van om ooit in een dergelijk ballet mee te kunnen/mogen dansen. Dat staat nu te gebeuren in Middelburg, Heerhugowaard, Nunspeet, Panningen, Spijkenisse, Lelystad, Emmeloord en Hardenberg.

The Royal Moscow Ballet kwam via haar Nederlands impresariaat ProActs met het prachtige voorstel om kinderen mee te laten dansen. Vorig jaar was ook dit een groot succes. Impresariaat ProActs benaderde De Voorveghter, die meteen enthousiast reageerde. Voor de juiste voorbereiding komt vrijdag 1 februari de Russische danseres choreograaf Anastasia Emelianova naar het LOC in Hardenberg om een Masterclass te geven aan een deel van de leerlingen van Balletschool Cora. Naderhand wordt uit de aanwezige kinderen de groep gekozen die op 22 maart mee mag dansen. Vervolgens kunnen de gelukkigen in de weken voorafgaand aan de Nederlandse tour door middel van speciale instructie video hun balletlessen afstemmen op de voorstelling. The Royal Moscow Ballet zorgt voor de kostuums, zodat de kinderen naadloos passen in de voorstelling. Want één ding staat voorop, het gezelschap heeft haar standaard hoog te houden.

En daarna gaat het dan echt gebeuren. De amateur en de professionele dansen samen op het podium in deze prachtige balletsprookjes, gedragen door de magische muziek van Tsjaikovski: Theater de Voorveghter, vrijdag 22 maart om 20.15 uur. Er is die dag een gratis inleiding in de foyer door de heer Rudolf Nammensma om 19.15 uur.

Kaarten

Kaarten zijn te bestellen via www.voorveghter.nl, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.