Hardenberg

The Gospel Kids in concert

Door de redactie

In november 2018 zette Rico Pullen een project kinderkoor op. Hij wou proberen om kinderen weer enthousiast te maken om te zingen, en zo uiteindelijk een eigen kinderkoor op te starten. Er kwamen drie oefenmomenten, en daarna kwam er een optreden tijdens de sing-in van de GKV in Mariënberg. Uiteindelijk hadden er zich achttien kinderen aangemeld voor dit projectkoor en het optreden werd een daverend succes. De mensen waren lyrisch over de klank van de kinderen, en het enthousiasme van 'dirigent' Rico.

De maand december werd gebruikt om alles te evalueren en om nieuwe plannen te maken om daadwerkelijk een kinderkoor te starten. Begin dit jaar, in de eerste weken van januari, werden de ouders gevraagd of hun zoon of dochter door wilde gaan met het kinderkoor. De reacties gaven de doorslag voor Rico, om te beslissen om inderdaad dit kinderkoor op te zetten. Er hebben zich op dit moment veertien meisjes aangemeld voor dit koor, een mooi begin voor Rico, al hoopt hij dat er zich ook snel jongens aanmelden. Het zou ontzettend stoer zijn als er jongens dit koor een kans zouden willen geven, het is namelijk geweldig leuk om samen te zingen!

"We oefenen nu vijf keer voor ons eerste concert, en zullen zo, steeds vijf keer voordat we een nieuw optreden hebben, gaan oefenen. In totaal hopen we zo'n zes optredens per jaar te geven", aldus Rico. Het eerste concert vindt plaats op zaterdag 9 maart in de GKV Mariënberg om 19.00 uur.

"Het is geweldig om elke vrijdag, vanaf 18.40 uur, te oefenen met deze Gospel Kids, dat letterlijk 'kinderen van het evangelie' betekent. Het voelt als een zegen dat we nu bijna wekelijks prachtige liederen met en over God mogen zingen. Op 9 maart is dus ons eerste concert, waarbij een collecte gehouden wordt voor de onkosten. We hopen dat er heel veel mensen zullen komen op ons eerste concert, en dat we daarmee het samen zingen als kinderen, weer een positieve draai kunnen geven in en rondom Mariënberg".