Kinderpersbureau

The fellowship of acoustics

Door de redactie

Op een donderdagmiddag 26 januari gingen we als 'journalisten' naar het oude gemeentehuis van Dedemsvaart waar de Fellowship of acoustics is. Wat opviel was dat overal, overal gitaren hingen. In de winkel worden gitaren verkocht.

Door Hessel Smit en Stefan Kroon

We spraken met Jeroen en hij vertelde dat alle gitaren iets bijzonders konden doen zoals rocken, wilde western geluiden maken en nog veel meer. Ze begonnen de winkel met maar zes gitaren, nu zijn dat er al 1000. In 2001 is het familiebedrijf ontstaan. Voordat de fellowship was ontstaan was het een hoveniersbedrijf. In het begin hadden ze een gebouw in Bergentheim, maar nu in Dedemsvaart aan de Moerheimstraat. Rudie Bults is de eigenaar van de winkel. Douwe Bob, Sanne Hans, Kieth Richards, Daniël Lohues en verzamelaars kochten hier ook gitaren. Ooit is er een gitaar gestolen, deze is wel weer teruggevonden in Noord-Ierland.

The Fellowship of acoustics is niet alleen een gitarenwinkel In het gebouw worden ook lessen gegeven op verschillende instrumenten, gitaar, drums en zang. Er komen ongeveer acht tot tien mensen in de winkel per dag. Ze verkopen jaarlijks ook veel gitaren.

Als laatste hebben ze ook theater Dina. Daar spelen kleine bandjes. Er is dus veel te doen op muzikaal gebied.