Hardenberg

The Fellowship of Acoustics

Door de redactie

Het is al bijna weer vier jaar geleden dat we met de winkel verhuisd zijn van 'de schuur' in Bergentheim naar het voormalige gemeentehuis in Dedemsvaart. Dat was me nogal een overgang. Twaalf keer zoveel ruimte en heel veel nieuwe activiteiten.

Van die nieuwe activiteiten was mijn favoriet de muziekschool. Eindelijk eens de kans een plan waar te maken dat in 2007 al bij me opborrelde nadat ik een pijnlijk hoge afrekening kreeg van de muziekschool in Hardenberg voor de zanglessen van mijn twee dochters Laura en Floor. Terugrekenend kwam het op 133 euro per uur om over de jaarafrekening maar te zwijgen. Hoe ze dat hebben berekend met die vele tonnen aan subsidie is me nog steeds een raadsel. Toen was het in ieder geval een rib uit ons spreekwoordelijke lijf. Nadat mijn boosheid was weg gezakt nam ik me voor dan maar zelf een betaalbare muziekschool te beginnen wanneer ik ooit de kans had.

Binnen een maand je eerste liedje spelen

Die kans kwam in 2014 en heb ik met beide handen aangegrepen. Die muziekschool moest natuurlijk in de eerste plaats gericht zijn op kwaliteit. En door onze winkel- en servicegerichte achtergrond is ze - vermoed ik – inderdaad een stukje klantgerichter dan veel traditionele muziekscholen die vooral het verdienmodel centraal hebben staan. Bij ons staat de leerling centraal met zijn wensen. Geen saaie blokfluitlessen bij ons dus en met een klein beetje talent kun je binnen een maand je eerste liedje spelen. Pop & Muziekschool Vechtdal groeit dan ook als kool, en het is een gezellige boel wanneer al die geïnspireerde kinderen maar ook volwassenen in- en uit het gebouw lopen.

Dina's Fellows

The Fellowship of Acoustics is trouwens heel toegankelijk hoor. Naast een muziekschool en een gitaarwinkel is er ook een eetcafé dat zes dagen per week geopend is. Het heet Dina's Fellows en ze verkopen heerlijke hamburgers en broodjes en dergelijke en het wordt gerund samen met mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Best een keer gezellig om daar je Lunch te eten! Vooral lekker ook! The Fellowship of Acoustics is tegenwoordig veel meer dan een muziekwinkel alleen. En ik voel me er als een vis in het water. Ik zie jullie graag een keer.