Hardenberg

Thalien Heijink opent verrassende winkel in de Voorstraat

Door de redactie

Thalien Heijink opende op woensdag 22 juli de nieuwe winkel Heijink Boeken, Kaarten en Gifts en ontving een bos bloemen van centrummanager Eduard Plate. De winkel is gevestigd aan de Voorstraat 32. Dit is het voormalige pand van Boekhandel Heijink die nu aan de Markt is gevestigd. Het is een gezellige verrassende ontdekkingswinkel geworden, die helemaal past in de Voorstraat.

"Ik vind de Voorstraat een leuke straat, en je ziet hier steeds meer leuke winkels, dat spreekt mij aan", opent Thalien (27) het gesprek. Ze heeft een eigen ontwerpstudio en was daarvoor supervisor en visual merchandiser retail in attractiepark Slagharen. Ze zocht ruimte om creatieve workshops te doen en klopte aan bij Startershuis Doen. "Maar ik vind winkels leuk en zo kwam ik via Startershuis Doen bij centrummanager Eduard Plate terecht om de mogelijkheden in Hardenberg te bespreken. Bovendien vond ik dit pand aan de Voorstraat heel mooi. Zonde als dat leeg staat". Eduard licht toe: "We werken samen met Startershuis Doen. Helpen starters en groeiers op weg. De binnenstad is een belangrijk gebied voor start-ups. Dat kunnen behalve winkels bijvoorbeeld ook ambachtsbedrijven of diensten met een winkel zijn".

Verrassende winkel

Het is een verrassende winkel geworden met boeken, kaarten, gifts. Bijna alles wat je ziet is te koop. Met vooral veel nieuwe vintage. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de trendy tuinborden en kaarten van haar eigen Thalien lijn. Zoals een oude strandparasol op heel modern ontworpen kaartje. "Dat zijn producten van mijn ontwerpstudio. De studio combineer ik met de winkel". Oude boeken, vaak ook oude leesboeken van school, staan mooi gepresenteerd en zijn, hoewel jaren oud, nog als nieuw. "Die zijn heel populair merken we. Ze worden in huis nu veel gebruikt als decoratie. Overigens kunnen klanten hier ook gewoon nieuwe boeken bestellen". Bijzonder zijn de oude, nooit gebruikte puzzels, zoals die van de Kameleon.

"Met deze opzet beginnen we in de zomermaanden. In oktober kijken we hoe we verder gaan", zegt Thalien, "De winkel in deze vorm is een gezamenlijke activiteit met de boekenwinkel aan de Markt van mijn schoonvader Hendrie Heijink". Hendrie en diens vader Gerrit (90) die hier vijftig jaar geleden z'n winkel opende, zijn bij de opening. Gerrit vindt het prachtig om te zien hoe de jongere generatie het op een eigentijdse manier geweldig doet. "De tijden veranderen en Thalien speelt daar creatief op in, dat vult de boekenwinkel aan de Markt prachtig aan", aldus Hendrie.

Voorstraat

De inrichting is creatief gedaan, met veel hergebruik van materiaal. Wie had gedacht dat de mooie houten lampen door Thalien gemaakt zijn van oude prullenmanden. Er zullen ook andere activiteiten zijn zoals creatieve workshops. Daarnaast wil de onderneemster samenwerken met de andere winkels in de Voorstraat. "Zo maken er samen een nog leukere straat van".

Op de foto v.l.n.r.: Thalien Heijink, Hendrie Heijink, Gerrit Heijink en centrummanager Eduard Plate.