Hardenberg

Teun en Johanna Schuurman 60 jaar samen

Door de redactie

Op 15 mei was het bruidspaar Schuurman-Rosink 60 jaar getrouwd. Teun Schuurman, 85 jaar en Johanna Schuurman-Rosink, 81 jaar kregen dinsdag 21 mei bezoek van burgemeester Peter Snijders. Dit in het kader van hun zestigjarig huwelijksjubileum die werd gevierd op woensdag 15 mei.

In het voorjaar van 1956 ontmoetten Teun Schuurman en Johanna Rosink elkaar op straat aan de Gouden Ploeg in Bergentheim. Na enkele jaren verkering werd er getrouwd in het voormalige gemeentehuis van Heemse.

Teun Schuurman werd geboren in Zwolle maar groeide op in Mariënberg als vierde kind in een gezin van acht kinderen. Na de ambachtschool in Coevorden en met het diploma op zak van automonteur werd zijn eerste werkgever Haverkort Grondverzetbedrijf in Vroomshoop. Op zestigjarige leeftijd kwam er een einde aan Teun zijn werkbare leeftijd bij Nijboer Grondverzetbedrijf in Vriezenveen en maakte hij op zestigjarige leeftijd gebruik van een VUT-regeling. Johanna Rosink zag het levenslicht aan de Gouden ploeg in Bergentheim. Als jongste kind groeide zij op met vier broers. De studie aan de huishoudschool in Hardenberg werd helaas niet afgemaakt in verband met de gezondheid van moeder. Johanna woont sinds 2015 in het zorgcentrum' t Haarhuus in Westerhaar. Het huwelijk werd gezegend met vijf kinderen en zeven kleinkinderen.