Hardenberg

Terugblik op het jaar 2020

Door de redactie

2020 is op verschillende fronten een gedenkwaardig jaar geweest. Zo kreeg de fusie tussen de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Dedemsvaart aan het begin van dit jaar haar beslag, wat met een druk bezocht fusiefeest werd beklonken.

Aan het begin van het jaar deed ook de Raad van State eindelijk een definitieve uitspraak over 'de kwestie Jacobs' in Balkbrug. De RvS liet geen spaan heel van alle argumenten, die de gemeente Hardenberg inbracht om uitbreiding van grindwasbedrijf Jacobs toe te staan op haar huidige locatie vlakbij de N48 en N377. Omwonenden ageerden jarenlang tegen de uitbreidingsplannen en met succes.

Succes was er ook voor de 75-jarige Buurtvereniging Hoofdvaart-West. Zij kreeg van de Promotie Stichting Dedemsvaart het predikaat Beste Vereniging van Dedemsvaart. Succesvol waren ook de vrijwilligers van Molen de Star in Balkbrug, die het na enkele gestrande pogingen uiteindelijk lukte om de grote Engelse Rustonmotor uit 1935, die helemaal gereviseerd werd, in de nieuwe uitbouw bij de molen te plaatsen.

Temidden van veel mooi verenigingsnieuws werden er dit jaar ook op het individuele vlak diverse feestjes gevierd, zoals in huize Varweg vanwege het jeugdlintje dat dochter Theresia mocht ontvangen en vorige week nog het daverende pensioenfeest van Piet van Leur.

Na meer dan 52 jaar nam deze Dedemsvaarter afscheid als werknemer van Wehkamp. Zijn laatste werkdag zal hem nog lang bij blijven. Een laatste werkdag in een bizar roerig jaar, dat bijna verleden tijd is, waardoor we onze blik mogen richten op een nieuw jaar met ongetwijfeld nieuwe kansen en mogelijkheden. Laten we daar op toosten! Alvast een gelukkig en gezond 2021