Hardenberg

Terugblik op het jaar 2020

Door de redactie

Corona zette dit jaar een streep door heel veel evenementen en activiteiten. Zo was er onder andere geen Strawberry Fields Festival en geen Dedemsvaria in Dedemsvaart. Ook de immer drukbezochte kerstmarkt bij Veldzicht in Balkbrug moest, tot teleurstelling van velen, gecanceld worden.

Met name de Horeca en de culturele sector kregen het zwaar te verduren om over het zorgpersoneel maar niet te spreken. Om die helden van de corona-samenleving een hart onder de riem te steken, werd er dit voorjaar, ook in onze regio, massaal voor hen geapplaudiseerd.

Tegelijk met de teleurstelling over alle afgelaste evenementen ontstond er echter ook een dynamiek van niet opgeven, doorgaan met wat nog wel kan.

Creativiteit en inventiviteit vierden zodoende hoogtij. Er werden onder meer online bingo's op touw gezet en drive threws georganiseerd bij jubilea, zoals voor Ton Koopman uit Dedemsvaart, die na ruim veertig jaar afscheid nam als werknemer van Wehkamp.

En ondanks alles kon bijvoorbeeld toch de eerste editie van Muziek in de Tuin in Balkbrug doorgang vinden. Het werd een onverdeeld succes met ruim duizend bezoekers.

Topprestatie

Van bijzondere allure was in 2020 de 1000 swingoverchallenge van Reestdal Outdoor.

Een geweldig spektakel op de survivalbaan bij camping 't Reestdal in Balkbrug, waarbij Patrick Bloemberg en Bert Langejans van het sportbedrijf erin slaagden duizend swingovers te maken in een wereldtijd van vijftien uur en 35 minuten. Samen met de leden van Reestdal Outdoors werden er maar liefst 8836 swingovers gemaakt. Ruim drieduizend meer dan het gestelde doel van vijfduizend. Een ware topprestatie in een jaar dat de annalen ingaat als het slechtste jaar in de na-oorlogse geschiedenis van ons land.

De muzikale strijd om de gemeentelijke Wisselvlag ging niet door net als de activiteiten tijdens Burendag. Open Monumentendag werd slechts sober gevierd en de al aangekondigde wedstrijd Beste Dirigent van Dedemsvaart werd naar 2021 verschoven in de hoop dat het volgend jaar wel weer mag.