Hardenberg

Terug van weggeweest: Arie & Silverster

Door de redactie

Na een afwezigheid van 10 jaar staat het illustere cabaret duo Arie & Silvester weer op de planken met een show waarin snelle grappen, harde improvisaties en moderne technieken de boventoon zullen voeren. Oude acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd. De twee heren gaan tekeer als nooit tevoren. 'Inhoud' wordt vakkundig platgestampt, 'theaterwetten' worden met vuile voeten getreden en 'nuance' wordt keihard kapot gebeukt. Alsof het nooit anders is geweest. Het duo is in De Voorveghter te zien tijdens het Nationaal Theaterweekend op vrijdag 25 januari.

Vorig jaar was het 10 jaar geleden dat Arie & Silvester afscheid namen als duo in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré. Jarenlang hebben cabaretiers Arie Koomen en Silvester Zwaneveld de Nederlandse theaters en schouwburgen doen schudden op haar grondvesten met zes voorstellingen waaronder "Vet!", "Rammen!" en "De Grote Arie & Silvester Spektakel Show". Vanaf 13 september zal het duo door het hele land te zien zijn met de nieuwe voorstelling "Wie?!" waarbij ze weer nietsontziend de planken uit de vloer zullen trekken.

Arie & Silvester leerden elkaar kennen bij het standup-gezelschap Comedy Explosion. Samen deden ze mee aan het festival Cameretten en eindigden op de tweede plaats, waarna ze in rap tempo doorbraken bij het grote publiek en de ene na de andere uitverkochte zaal smeulend achterlieten. De mannen werden jarenlang gevreesd door het gegoede cabaret, kregen daardoor al snel de bijnaam 'cabaretsaboteurs' en speelden het klaar om voor één en dezelfde voorstelling zowel een één- als vijfsterren recensie te ontvangen.

Kaarten

Kaarten zijn te bestellen via www.voorveghter.nl, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.