Hardenberg

Terug naar de oude situatie

Door de redactie

Horecaondernemers proberen zich op allerlei manieren staande te houden in deze coronatijd. Hoe gaat Hardenbergse horecaondernemer André Eggengoor om met de sluiting van Grand café Den Herdenbergher.

Vanaf 16 maart is Grand-café Den Herdenbergher gesloten. Het café in Hardenberg waar anders het terras vol zit om deze tijd. En in het weekend naast lunch en diner ook een uitgaansgelegenheid voor jongeren in en rondom Hardenberg is. Op de vraag zal Den Herdenbergher weer de uitgaansgelegenheid worden net als voorheen antwoordt André het volgende: "Natuurlijk, we gaan op den duur weer naar de oude situatie. We moeten de moed erin houden". Afgelopen periode heeft André zijn tijd besteed aan het onderhoud van het pand, zo is er nieuwe vloer en is er geschilderd.

Weer open

Vanaf 1 juni mogen restaurants weer open, maar niet als vanouds. Er mogen slechts dertig personen per eetgelegenheid aanwezig zijn, inclusief personeel. Er moet van tevoren gereserveerd worden. André denkt dat hij vrijdag 29 mei weer open mag. "Dit om de drukte te verspreiden in verband met Pinksterweekend. We zullen proberen met gepaste afstand het terras in te delen, zodat we niet minder plekken hebben dan in de situatie voor de corona. Voor het terras hoeft niet gereserveerd te worden maar voor het restaurant wel. Er zijn nog heel veel vragen over het praktische gedeelte. Ik heb binnenkort een gesprek met de gemeente en met andere horecaondernemers. En ik hoop dan meer duidelijkheid te krijgen".

De toekomst

Hoe ziet André de toekomst: "Deze zomer zullen we heel snel moeten vergeten en proberen de vaste kosten te kunnen betalen. En hopen dat september, na een mooie zomer, weer enigszins alles weer normaal is. Zodat we weer iedereen kunnen bedienen van jong tot oud, van feestje tot dansje en van lunch tot diner...", eindigt André het gesprek.