Hardenberg

Tennistoernooi Shoeby Vriezenveen Open groot succes

Ingezonden

Afgelopen week van 5 tot en met 13 september vond het Shoeby Vriezenveen Open plaats. Onder stralende weersomstandigheden speelden meer dan 300 spelers op het tennispark aan de Boerhavelaan. Het toernooi draag al vier jaar de naam van de hoofdsponsor Shoeby Vriezenveen.

Met een record aantal deelnemers van 320 werd er op zaterdag 5 september gestart met de poulewedstrijden. Naarmate de week vorderde werden de eerste poulewinnaars bekend en kon er vanaf vrijdag de kwart, halve en finales gespeeld worden. Met als hoogtepunt op zondagmiddag de heren dubbel 2 en heren enkel 3.

Na de wedstrijden was het goed vertoeven op het (corona proof) terras. De kantine commissie zorgde voor een hapje en drankje. Op zondag was Meat Gijs met zijn foodtruck aanwezig. En uiteraard was er na afloop van de prijsuitreiking de zo langzamerhand legendarisch verloting.

De vereniging is trots op dit geslaagde toernooi en is ook blij dat de het zo goed gaat met de tennissport. Dit merken ze bij tennisclub Vriezenveen met name doordat het ledenaantal de afgelopen maanden flink is gestegen. Wat ze zien is dat veel nieuwe leden overstappen vanuit een andere tak van sport en dat veel oud (jeugd)leden die gestopt waren de sport en de gezelligheid missen en het racket weer in de hand nemen. Het mooie van de tennissport is dat het geschikt is voor alle leeftijden en dat je vrij bent om een bal te komen slaan wanneer jou dat uitkomt. Met behulp van de clubapp is het heel eenvoudig om een baan te reserveren. Met in totaal 8 banen voorziet de club voldoende in de vraag van haar leden om vrij te tennissen en om trainingen te kunnen verzorgen. Voor de spelers die graag training volgen worden er dagelijks (groeps) lessen verzorgd. Onlangs heeft de club een nieuwe hoofdtrainer aangesteld, Wietse Post. Hij zal, samen met ondersteuning van trainer Ohannes Cakmakci, de trainingen voor zijn rekening gaan nemen. De club bedankt Tjeerd Bakker en Ruben Eertink voor de samenwerking in de afgelopen jaren en wenst hen succes bij hun nieuwe uitdaging bij Tennisvereniging Harbrinkhoek.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer