Hardenberg

Teams Second Dribble beleven sportief een vervelend weekend

Ingezonden

Dit weekend slechts twee wedstrijden voor Basketballvereniging Second Dribble Hardenberg. Vrijdagavond 4 oktober speelden de mannen U20 een uitwedstrijd in Enschede tegen Amical. Het werd een vreemde & harde wedstrijd. De officials stonden veel toe. Hierdoor werd er erg op het randje gespeeld. Dit had tot gevolg dat een behoorlijk aantal spelers met blessures aan de kant kwamen te zitten. Gelukkig toonden beide teams hun sportieve kant zodat de wedstrijd niet uit de hand liep.

Second Dribble begon heel goed aan de wedstrijd. Maar al na drie minuten in het eerste kwart viel de eerste speler uit met een vervelende enkelblessure. Dit dwong de coach om zijn plan aan te passen en te improviseren. Ook omdat een er aantal spelers door ziekte ontbraken bij Second Dribble. Het omschakelen duurde even en daar maakte Amical goed gebruik van. In de loop van het tweede kwart kwam Second Dribble beter in het spel. Langzaam lukte het ze om stapje voor stapje dichterbij Amical te komen. Helaas vielen na de rust bij Second Dribble nog een 3-tal spelers geblesseerd uit, mede door de felheid van de teenstander. Uiteindelijk stonden de Hardenbergers de laatste 5 minuten van het 4e kwart met nog maar 4 spelers op het veld. Toch wist Second Dribble zich knap staande te houden tegen Amical. Eindstand 55-37 (17-7; 6-8; 20-12; 12-10).

Zaterdagochtend 5 oktober ontving Second Dribble U12 de koploper Uitsmijters U12-3 uit Almelo in sporthal De Slag. Ondanks dat het team hard werkte konden ze niet voorkomen dat de wedstrijd verloren ging. Uitsmijters was gewoon een maatje te groot. Gelukkig had de coach van Second Dribble dat al voorzien. Vooraf had hij zijn team de opdracht gegeven om vooral het spel te spelen zoals op de training werd geoefend. Dat lukte wel vrij aardig. De wedstrijd werd zoals verwacht verloren. De coach van Second Dribble was dik tevreden over de manier waarop zijn team had gespeeld tegen zo'n sterke tegenstander. Eindstand 8-58 (2-4; 0-12; 4-8; 2-34).