Hardenberg

Teams Basketballvereniging Second Dribble boeken wisselende resultaten

Ingezonden

Het was een druk weekend voor Basketballvereniging Second Dribble Hardenberg. De U10 speelde zaterdagochtend hun wedstijdtoernooi in Almelo bij De Uitsmijters. Vanwege hun goede prestaties in de afgelopen toernooien waren nu ingedeeld in de zwaardere poule 2. De 1e wedstrijd speelden ze tegen The Jugglers. Second Dribble speelde een goede partij. Met fel verdedigen en snelle aanvallen werd deze wedstrijd gewonnen. De 2e wedstrijd was SVZW de tegenstander. In deze wedstrijd kregen de Hardenbergers helaas geen grip op de tegenstander die meer snelheid en lengte had. Ondanks goed verdedigen en hard werken ging de wedstrijd verloren met 8-16. De 3e wedstrijd moest de U10 het opnemen tegen de Valley Bucketeers. De teams waren gewaagd aan elkaar. Helaas was Second Dribble net wat minder scherp in passen en afronden op de basket waardoor ook deze wedstrijd werd verloren. De laatste wedstrijd werd er gespeeld tegen Tonego'65. Beide teams speelden fel en soms op het randje, maar wel met respect naar elkaar toe. Het was een hele spannende wedstrijd waarbij Second Dribble helaas net niet wist te winnen. Eindstand 10-12.

Second Dribble U12 speelden zaterdag thuis tegen Valley Bucketeers Nijverdal. Helaas voor de thuisploeg zat een overwinning er dit keer niet in. Valley Bucketeers was dit keer de betere ploeg. Eindstand 20-74.

Vrijdagavond had Second Dribble V14 een uitwedstrijd tegen Uitsmijters Almelo, de koploper. De meisjes van Second Dribble waren technisch en tactisch zeker niet minder dan Uitsmijters. Ze werden alleen afgetroefd op felheid en hardheid. Daardoor verloor Second Dribble V14 de wedstrijd met 57-10.

Als laatste speelden de mannen van Second Dribble U20 uit tegen De Kikkers Borne, de nummer laatst in de poule. Op papier een makkelijke wedstrijd. Alleen maakte Second Dribble het zich in de 1e helft onnodig moeilijk. Ze waren niet bij de les waardoor Kikkers redelijk dichtbij bleef. Na de rust herstelde Second Dribble zich en vergrootte hun voorsprong. Zo was het toch een makkelijke avond. Eindstand 30-79 (6-10; 5-17; 9-23; 10-29)