Ommen

Team Happy Tails op EK dog frisbee in Wenen

Door de redactie

Vrijdag 11 september speelden de elfjarige Lewis von Piekartz en zijn hond Bright uit Beerzerveld en de dertienjarige Rozemarijn ten Brinke met haar honden Flirt en Space uit Bruchterveld hun last chance qualifier. Deze wedstrijd is de laatste kans om je te kwalificeren voor het EK en WK.

Het WK in Chicago is vanwege corona geannuleerd en alle kwalificaties schuiven door naar volgend jaar. Zowel Rozemarijn als Lewis kwalificeerden zich voor het EK en WK. Rozemarijn mocht met Flirt zelfs het podium op voor een mooie tweede plaats. Lewis behaalde de vierde plaats.

Jam toernooi

Vrijdagavond heeft team Happy Tails meegedaan aan het kan jam toernooi, een frisbeesport voor mensen. Aan dit toernooi deden 32 Europese teams mee. Coach Karen Mulders en de moeder van Rozemarijn moesten uiteraard ook meedoen.

Zaterdagochtend was de grote opening van het EK met onder andere deelnemers uit Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, Frankrijk en Spanje. De ruim 50 deelnemers kwamen met hun eigen land het veld op en werden voorgesteld. De Nederlandse teams, allemaal van Happy Tails, met toepasselijke Nederlandse muziek. Lewis speelde met zijn jonge hond Bright een prima ronde. Lewis was de jongste deelnemer. Met Apryl speelde Lewis een superronde. Ze behaalden samen de 15e plaats van de 35.

Rozemarijn speelde een prachtige ronde freestyle met Flirt, maar helaas een wat mindere afstandsronde, waardoor ze in het klassement op de 21e plaats terecht kwamen.

Natascha Grobben behaalde met haar hond Sky een prachtige 14e plaats.

De vijftienjarige Amy von Piekartz had zich met vier honden gekwalificeerd. Haar jongste hondje Hazel speelde haar derde wedstrijd. Met Wish behaalde ze de dertiende plaats, met Ross de 10e en met haar oude hond Kate een prachtige zesde plaats tussen alle Europese toppers. Na afloop was er een heerlijk schnitzelbuffet voor alle deelnemers.

Tijdens de prijsuitreiking ontvingen de deelnemers een aandenken, waarbij op de achtergrond hun freestyle muziek afgespeeld werd. Het was een super sportief en zeer goed georganiseerd Europees Kampioenschap en team Happy Tails heeft genoten.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer